Înmatriculările noi de vehicule pentru transportul pasagerilor, în creştere cu 17,8% în S1

download (2)Noile înmatriculări de vehicule pentru transportul pasagerilor au urcat cu 17,8% în primul semestru faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar cele pentru transportul mărfurilor au crescut cu 0,1%, a informat INS.
În ceea ce priveşte vehiculele pentru transportul pasagerilor, INS notează 64.896 de înmatriculări pentru trimestrul al doilea şi 66.078 pentru primele 3 luni ale anului. Dintre acestea, 62.087, respectiv 64.299 au fost autoturisme.
Înmatriculările vehiculelor de marfă au fost de 18.770 în al doilea trimestru, respectiv 18.862 în lunile ianuarie-martie.
Datele au fost furnizate de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule din Ministerul Afacerilor Interne şi se referă la vehicule noi fabricate în România sau în alte ţări şi vehicule de ocazie importate.
Vehiculele vândute în leasing, înmatriculate, sunt consemnate ca înmatriculări noi. Nu sunt cuprinse reînmatriculările datorate schimbării proprietarului prin vânzarea vehiculului.
În trimestrul II 2013, înmatriculările noi de mopede şi motociclete au crescut cu 19,8%, iar cele de autoturisme cu 7,3%, faţă de trimestrul II 2012. În ceea ce priveşte autobuzele şi microbuzele, înmatriculările noi au scăzut cu 27,9%.
Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor au scăzut la toate categoriile, respectiv cu 6,2% la categoria autocamioane şi cu 2,9% la remorci şi semiremorci.
Faţă de trimestrul I 2013, în trimestrul II 2013 înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut cu 1,8%, iar cele pentru transportul mărfurilor cu 0,5%.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Circulaţia pe drumurile publice, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s