Parlamentarii vor primi bani pentru cazare şi în vacanţa parlamentară

downloadPreşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea a afirmat că suma de 4.000 de lei lunar pentru cazarea parlamentarilor va fi acordată pentru toate cele 12 luni ale anului, pentru că în vacanţa parlamentară este posibil oricând să fie convocată sesiune parlamentară extraordinară.
„Suma este valabilă şi pentru cele trei luni de vacanţă parlamentară pentru că este posibil să fie sesiune extraordinară. Este o chestiune normală. Suma se acordă pentru cele 12 luni, există posibilitatea ca Parlamentul să fie convocat într-o şedinţă de urgenţă pe orice articol din Constituţie chiar şi, Doamne fereşte, într-o problemă de interes naţional şi atunci trebuie să le asigurăm cazarea, pentru că aceasta este obligaţia statului faţă de cei care au fost aleşi în demnitatea politică de deputat sau senator”, a declarat Zgonea la finalul şedinţei Birourilor Permanente reunite.
Conducerile Camerei Deputaţilor şi Senatului au aprobat normele de aplicare a noului Statut al deputaţilor şi senatorilor, cele mai importante fiind acordarea lunar a sumei de 4.000 de lei pentru cazare şi a sumei de 1.000 de lei pentru transportul în circumscripţii.

Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Politic, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s