Nou memorandum spre cooperarea dintre structurile de securitate şi de poliţie ale României şi Federaţiei Ruse

imagesPrezenţa secretarului Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, generalul Nikolai Platonovici Patruşev, la Palatul Cotroceni se datorează  semnării unui memorandum care vizează colaborarea dintre Consiliul de Securitate al Federaţiei Ruse şi Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.
În mod categoric, acest memorandum va deschide cooperarea între structurile de securitate şi de poliţie ale României şi Federaţiei Ruse, având în vedere cele convenite.
În interiorul respectivului memorandum s-a stablit cooperarea dintre România şi Rusia pe mai multe paliere printre care cooperare în lupta împotriva terorismului – este de interes maxim, mai ales că se apropie terminarea misiunii ISAF în Afganistan. De asemenea, un alt obiectiv de cooperare este legat de lupta împotriva criminalităţii transfrontaliere. Combaterea traficului de fiinţe umane – un alt element de cooperare între structurile specifice ale fiecăreia din cele două ţări. Combaterea traficului de droguri – de asemenea, o acţiune în care, în primul rând, este vizat riscul tranzitului drogurilor dinspre Afganistan către Europa, atât pe teritoriul Federaţiei Ruse, cât şi pe teritoriul României. Lupta împotriva spălării banilor şi a criminalităţii economice este un alt obiectiv care va antrena instituţii ale Federaţiei Ruse şi ale României. 

Acest articol a fost publicat în Aparare nationala, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s