Alimentele care se apropie de termenul de expirare – atribuite gratuit printr-o bursă

alimenteMinistrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a declarat că alimentele care se apropie de termenul de expirare ar putea fi comercializate sau atribuite gratuit printr-o bursă sau prin magazine de desfacere către instituţii de ajutor social sau grădini zoologice.

Potrivit Ministrului Mediului, Rovana Plumb, România trebui să găsească soluţii prin care cele 5 milioane de tone de alimente care sunt transformate în deşeuri de alimente să se înjumătăţească până în anul 2020.

Rovana Plumb a subliniat că nu există niciun risc ca preţul alimentelor să crească, deoarece măsurile care vor fi luate nu vor avea un impact asupra buzunarului cetăţeanului şi acelaşi lucru se doreşte şi pentru producători şi retaileri.

MADR a organizat joi o primă rundă de discuţii cu reprezentanţii industriei alimentare din România şi cu ministrul Mediului în vederea demarării unor programe speciale de reducere a deşeurilor alimentare rezultate din lanţul de distribuţie al Marilor Reţele Comerciale.

Acest articol a fost publicat în Economie, Protectia consumatorului, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Alimentele care se apropie de termenul de expirare – atribuite gratuit printr-o bursă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s