Hotelierii cer reducerea TVA pentru serviciile conexe cazării

06061622-326313358În cadrul conferinţei de specializare, Dan Bădia, partener Deloitte Tax, a declarat că majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene au implementat deja cote reduse la TVA pentru serviciile de restaurant şi transport la cumpărarea pachetelor turistice.

Reprezentanţii industriei turismului au discutat, în cadrul conferinţei de fiscalitate în turism, cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice posibilitatea găsirii unor soluţii de reducere a TVA pentru restaurantele hotelurilor în care mănâncă oaspeţii cazaţi în unitatea respectivă.

Ei doresc ca această măsură să poată fi aplicată numai acelor restaurante care oferă masa în regim de mic dejun sau demipensiune şi nu întregului sector al alimentaţiei publice care activează în zone turistice.

Printre ţările europene care au cote reduse la TVA pentru servicii conexe cazării sunt Cipru, Franţa, Austria, Belgia, Spania, Italia, Olanda, Irlanda, Finlanda, Suedia, Polonia.

Acest articol a fost publicat în Fiscalitate - taxe si impozite, Turism, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s