Termenul limită pentru depunerea candidaturilor la postul de reprezentant al României la CEDO – 7 iunie

download (1)Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că perioada de înscriere în procedura de selecţie a candidaţilor în numele României pentru funcţia de judecător al Curţii Europene a Drepturilor Omului se va încheia vineri, 7 iunie.
Detaliile cu privire la depunerea candidaturii, condiţiile cerute şi conţinutul acesteia sunt disponibile în apelul public la candidatură, ce figurează pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, în cadrul Secţiunii dedicate Agentului Guvernamental pentru CEDO: http://www.mae.ro/node/1872.
Guvernul a declanşat pe 23 mai 2013 procedura de desemnare a celor 3 candidaţi în numele României pentru funcţia de judecător al Curţii Europene a Drepturilor Omului, persoanele interesate putând să îşi depună candidatura la sediul Ministerului Justiţiei până la data de 7 iunie 2013.
Candidaturile se depun la MJ, la secretariatul cabinetului ministrului Justiţiei (etaj 1, camera 7), în format hârtie şi electronic (CD) sau la adresa de e-mail: cedo@just.ro, cu confirmare de primire.
Anunţul poate fi accesat pe pagina web a Ministerului Justiţiei, fiind publicat şi în Monitorul Oficial al României, dar şi pe site-urile Ministerului Afacerilor Externe, al Consiliului Superior al Magistraturii, al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii:
– vârsta sub 70 de ani;
– să se bucure de înaltă prestanţă morală şi civică;
– întrunesc condiţiile de exercitare a unor înalte funcţiuni judiciare sau sunt jurişti cu reputaţie profesională recunoscută;
– au experienţă în domeniul drepturilor omului;
– cunosc în mod activ cel puţin una dintre cele două limbi oficiale ale CEDO şi cel puţin în mod pasiv cealaltă limbă;
– în măsura posibilului, alegerea lor ca judecător să nu necesite înlocuirea frecventă sau pentru perioade lungi cu un judecător ad-hoc în exercitarea mandatului;
– posedă cunoştinţe de drept internaţional public şi de drept comparat.
După depunerea dosarelor, candidaţii vor susţine un interviu în faţa Comisiei de selecţie, în perioada 12 – 14 iunie 2013, la sediul Ministerului Justiţiei.

Acest articol a fost publicat în Judecatori - procurori - magistrati, Politic, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s