Procedura de desemnare a candidaţilor pentru postul de reprezentant al României la CEDO a fost declanşată

imagesProcedura de desemnare a celor trei candidaţi în numele României pentru funcţia de judecător al Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) a fost declanşată. Prin urmare, candidaturile se pot depune la sediul Ministerului Justiţiei până la data de 7 iunie 2013.
Candidaţii trebuie să îndeplinească un şir de condiţii, printre care: vârsta sub 70 de ani; să se bucure de înaltă prestanţă morală şi civică; întrunesc condiţiile de exercitare a unor înalte funcţiuni judiciare sau sunt jurişti cu reputaţie profesională recunoscută; au experienţă în domeniul drepturilor omului; cunosc în mod activ cel puţin una dintre cele două limbi oficiale ale CEDO şi cel puţin în mod pasiv cealaltă limbă, ş. a.
Dosarul de candidatură trebuie să conţină un curriculum vitae, al cărui model a fost publicat pe site-ul MJ, completat în limbile română, engleză şi franceză, însoţit de o notă bibliografică detaliată, redactată în limba română, care să cuprinsă lucrările şi articolele publicate.
După depunerea dosarelor, candidaţii vor susţine un interviu în faţa Comisiei de selecţie, în perioada 12 – 14 iunie 2013, la sediul Ministerului Justiţiei.

Acest articol a fost publicat în Domeniul justitiei, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s