Candidaţii la funcţia de judecător la CEDO din partea României

CSMCurtea Constituţională,  a respins sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii privind conflictul de natură constituţională între autoritatea judecătoarească şi Guvern, şi a decis că Guvernul propune candidaţii la funcţia de judecător la CEDO din partea României.
Potrivit declaraţiilor premierului Victor Ponta, selecţia de către comisia constituită de Guvern ar fi mult mai rapidă deoarece la CSM a fost propusă o perioadă de două luni doar pentru desemnarea unor „bieţi” procurori din România, iar Consiliul se confruntă permanent cu probleme de cvorum.
Consiliul Superior al Magistraturii a apreciat că, prin schimbarea de către Guvern a mecanismului de numire a judecătorului român la CEDO, prin intermediul unei ordonanţe de urgenţă, s-a adus atingere principiului separaţiei şi echilibrului puterilor în stat.
Guvernul a adoptat, la sfârşitul lunii martie, o ordonanţă care reglementează, prin modificarea unei alte ordonanţe, procedura de selectare a judecătorului care va lucra din partea României la CEDO, candidaţii urmând să fie stabiliţi până spre sfârşitul lunii iulie.

Acest articol a fost publicat în Politic, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s