Explorarea gazelor de şist nu aduc niciun risc în privinţa protecţiei mediului

downloadMinistrul Mediului, Rovana Plumb, a precizat că explorarea gazelor de şist în România nu prezintă niciun risc pentru că aceasta se face ca şi în cazul explorării gazelor convenţionale, şi nu prin fracturare hidraulică. Ea a declarat că a dat aviz de mediu pentru explorarea în zona Dobrogea.
„Atât pentru zona Dobrogea, cât şi pentru celelalte zone unde s-a cerut de către companiile străine licenţe privind prospectarea şi explorarea, din punct de vedere al mediului se poate elibera acel aviz de mediu, neexistând niciun risc”, a afirmat Rovana Plumb.
Ministrul Mediului a mai subliniat că această explorare a gazelor de şist durează circa 5 ani, timp în care tehnologiile se vor moderniza şi vor fi mai puţin riscante pentru mediu.
„Explorarea gazelor de şist durează aproximativ 5 ani, în care pot apărea tehnologii moderne, mai puţin riscante în ceea ce priveşte mediul, pe care bineînţeles că le putem utiliza. Dar pentru această perioadă de explorare, de cinci ani, din punct de vedere al mediului vă asigur cu toată seriozitatea că nu există niciun fel de risc neutilizându-se acea tehnologie privind fracturarea hidraulică, ci tehnologiile normale care se utilizează şi în cazul explorării gazelor convenţionale”, a precizat ministrul Mediului.

Acest articol a fost publicat în Protectia mediului, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s