PDL a depus o contestaţie în privinţa Statutului parlamentarilor

justitiePe data de 3 aprilie Curtea Constituţională a României (CCR) va discuta sesizarea PDL referitoare la noua modificare a Statutului senatorilor şi deputaţilor.

Liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu, a declarat că sesizarea, depusă joi la Curtea Constituţională, cuprinde două capete de acuzare, unul se referă la articolul privind sancţionarea parlamentarilor care se află în stare de incompatibilitate, iar celălalt la introducerea unui text care spune că orice altă dispoziţie contrară actului normativ se abrogă.

„Printre clauzele de încetare a mandatului de deputat sau senator din cauza incompatibilităţilor nu este reglementată situaţia prin care se constată incompatibilitatea printr-un raport al Agenţiei Naţionale de Integritate necontestat la instanţele judecătoreşti. Un asemenea text lipseşte de conţinut activitatea ANI”, se arată în sesizare.

Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s