Siguranța rutieră în România lasă de dorit

auSiguranța rutieră în România lasă de dorit, cu toate că s-a reușit o scădere  anuală de 15% a numărului de decese în urma accidentelor rutiere, de la 111 morți la un milion de locuitori în 2010 la 94 de morți în 2011, România totuşi ocupă locul doi în Europa după numărul de decese.
La nivelul Uniunii Europene, accidentele auto lasă în urmă în fiecare zi 75 de morți și 750 de răniți. În 2012, în România au fost înregistrate 96 de decese în accidente rutiere la un milion de locuitori, devansată de Lituania, cu 100 de decese, urmată de Polonia (93 decese) și Grecia (92 decese). În Bulgaria au loc 82 de decese, iar în Ungaria – 60 decese.
Statisticile pentru fiecare țară în parte arată că numărul deceselor variază încă foarte mult de la o țară la alta, țările cu cel mai scăzut număr de decese în accidentele rutiere rămân Marea Britanie, Suedia, Olanda și Danemarca, acestea raportând aproximativ 30 de decese la un milion de locuitori.
Potrivit comisarului european pentru transporturi, Siim Kallas, anul 2012, a fost anul cu cel mai scăzut număr de decese în accidente rutiere înregistrat vreodată.

Acest articol a fost publicat în International, Statistica si recensamant, Transporturi, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s