Schimbări radicale în programul Rabla

download (4)Începând din acest an, autoturismele cu norma de poluare Euro 3 mai vechi de 10 ani vor fi incluse, în programul Rabla, care va fi implementat din aprilie 2013, a informat ministrul Mediului, Rovana Plumb.
Aceasta a afirmat că în prezent se vrea ca voucherul acordat pentru casare să fie 1.500 de euro, iar pentru autoturismele electrice să se acorde un bon de 2.000 de euro. Rovana Plumb a mai subliniat că vor fi incluse în programul Rabla “numai acele autoturisme care au fost în proprietatea persoanei fizice sau juridice mai mult de un an de zile”, astfel că “nu se pune problema unei invazii de maşini rulate, foarte vechi pe piaţa din România”. Noul program se va pune la punct spre finele lunii martie, pentru a fi implement din prima decadă a lunii aprilie, a precizat ministrul Mediului. Rovana Plumb afirma în luna ianuarie că Ministerul Mediului vizează schimbări în Programul “Rabla”, care s-ar putea aplica maşinilor non-euro, Euro 1 şi Euro 2, printre care majorarea primei de casare de la 3.800 de lei la 1.500 de euro, însă şi acordarea reducerii contra unui singur voucher, alături de eliminarea intermediarilor. Ministrul spunea că se discută ca reducerea la achiziţionarea unei maşini noi să se facă în schimbul unui singur voucher.

Acest articol a fost publicat în Transporturi, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s