Dacă economia va urca cu 1,5-2%, TVA ar putea fi redusă

download (3)Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a afirmat că Guvernul ar putea reduce TVA şi contribuţiile la asigurări sociale dacă Produsul Intern Brut (PIB) va creşte în 2013 cu 1,5% – 2%.
“Dacă vom avea creştere economică în acest an de 1,5% – 2%, există posibilitatea reducerii TVA şi posibilitatea scăderii contribuţiilor de asigurări sociale. Aceasta din urmă este într-un dialog mai avansat”, a declarat Vosganian. Acesta a precizat că guvernul are în discuţie un pachet de stimulare a investiţiilor, însă deocamdată discuţiile s-au purtat doar la nivel politic.
În luna iunie 2010, Guvernul a hotărât majorarea TVA de la 19% la 24%, creşterea fiind aplicată începând cu luna iulie a aceluiaşi an. În luna octombrie 2012, premierul Victor Ponta a precizat că nivelul taxei pe valoarea adăugată ar trebui redus treptat, pe măsură ce scăderea este sustenabilă din punct de vedere bugetar, astfel încât în anul 2016 să ajungă “înapoi la 20%”. PIB a crescut în 2012 cu 0,3%, iar pentru anul în curs autorităţile evaluează o creştere de aproximativ 1,5%, prognoză revizuită de mai multe ori în jos, de la o estimare iniţială de 2,5%.

Acest articol a fost publicat în Economie, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s