Concluzii privind progresele înregistrate de România în cadrul M.C.V.

Romania_ue_f9b5c83411Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, Consiliul Afacerilor Generale a adoptat, cu unanimitate, Concluziile pe marginea Raportului privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (M.C.V.), publicat de Comisia Europeană la 30 ianuarie 2013. Concluziile reflectă progresele realizate de România în privinţa recomandărilor Comisiei şi a obiectivelor de referinţă MCV. Astfel, Consiliul apreciază paşii întreprinşi de Guvernul României pentru a răspunde recomandărilor Comisiei Europene din iulie 2012 şi salută angajamentul Guvernului de a asigura respectarea statului de drept şi independenţa justiţiei, precum şi măsurile aplicate în acest sens. În acelaşi timp, concluziile solicită continuarea eforturilor şi realizarea de noi paşi concreţi în perspectiva următoarelor rapoarte pentru România şi Bulgaria, în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, preconizate să fie publicate de Comisie înainte de finele acestui an.
România şi-a exprimat susţinerea pentru priorităţile identificate în promovarea competitivităţii şi reluarea creşterii economice, respectiv implementarea Agendei pentru noi competenţe şi locuri de muncă, consolidarea pieţei unice, finalizarea pieţei interne a energiei, configurarea Spaţiului European de Cercetare, implementarea Agendei digitale şi finalizarea pieţei unice digitale până în 2015, precum şi pentru lupta împotriva evaziunii fiscale. Totodată, şeful delegaţiei române a subliniat necesitatea actualizării cadrului de asistenţă pentru statele membre non-euro.
România şi-a reiterat sprijinul pentru demersurile de consolidare a Uniunii Economice şi Monetare, apreciind că este necesară pe de o parte menţinerea unităţii şi coordonării demersurilor la nivelul tuturor statelor membre, pentru a evita fragmentarea şi periclitarea obiectivului de atingere a convergenţei la nivelul întregii Uniuni iar pe de altă parte evitarea suprapunerilor între iniţiativele deja demarate şi cele ce urmează a fi propuse în continuare.

Acest articol a fost publicat în International, Politic, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s