Mai multe discipline distractive la şcoală

download (3)Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie intenţionează să introducă teatrul în şcoli, filmul, educaţia prin film şi multe alte activităţi interesante pe care copiii să le dezvolte şi să meargă cu plăcere la şcoală. Acestea urmează a fi  pe bază de opţiune, deoarece nu poţi să obligi toţi copiii să facă teatru. Ideea este la nivel de proiect.
De asemenea intenţia Ministerului Educaţiei este de creştere a numărului de ore de sport, prin introducerea unor ore specifice grupei de vârstă respective numite „muzică şi mişcare”, de la clasa pregătitoare până la clasa a IV-a. Acest lucru va contribui la creşterea gradului de sănătate a copilului şi la o mai bună integrare a copilului în şcoală. Aceste ore de sport vor fi introduse suplimentar, nefiind tăiate alte ore.
Ministerul a lansat în dezbatere publică un proiect în care propune creşterea numărului de ore de sport în învăţământul primar, pe lângă cele două ore la „Educaţie fizică” fiind prevăzute la clasele pregătitoare, întâi şi a II-a alte două ore la „Muzică şi mişcare”, iar la clasele a III-a şi a IV-a, o oră la „Joc şi mişcare”.

Acest articol a fost publicat în Educatie, Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s