Infracţionalitatea a scăzut cu 5,6 %

politiaEvaluarea activităţii desfăşurate de Poliţia Română în anul 2012, a fost prezentată de către inspectorul general al Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestor şef de poliţie Petre TOBĂ. Astfel bilanţul activităţii relevă faptul că infracţionalitatea a scăzut cu 5,6 %, fiind pentru prima, după nouă ani, când criminalitatea scade. Dacă în 2011 au fost sesizate 733.356 de fapte, în anul 2012 numărul acestora a fost de 691.848, cu 41.508 mai puţine fapte sesizate.
Intensificarea activităţii Poliţiei Române a dus la creşterea numărului infracţiunilor stradale descoperite în flagrant delict de către poliţişti.
De asemenea Poliţia a luat un şir de măsuri în ceea ce priveşte reîntoarcerea poliţiştilor la posturile de poliţie din mediul rural, şi  s-a reuşit stoparea creşterii criminalităţii şi chiar să se înregistreze scăderi.
În anul 2012, ca o recunoaştere a profesionalismului poliţiştilor din cadrul suportului operativ, Poliţia Română a câştigat, pentru prima dată, proiecte de asistenţă tehnică finanţate de Comisia Europeană, în cadrul cărora se realizează transferul de cunoştinţe către poliţişti din state non-UE.
Poliţia Română, în concordanţă cu Programul de guvernare, în 2013 va urmări îndeplinirea a patru obiective generale:
– creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni;
– prevenirea şi combaterea infracţionalităţii organizate, destructurarea grupărilor infracţionale;
– asigurarea climatului de legalitate a mediului de afaceri;
– asigurarea resurselor umane şi a mijloacelor necesare dezvoltării şi menţinerii capacităţii operaţionale a Poliţiei Române.

Acest articol a fost publicat în Ordine si liniste publica, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s