Creditele de consum pierd teren puternic

creditePotrivit unui studiu, creditele de consum continuă să fie cele mai căutate de românii interesaţi de un împrumut bancar, însă cererea pentru acestea înregistrează o scădere semnificativă de cinci trimestre consecutive.
La nivel anual cererea pentru creditele de consum indică o scădere de circa 8%, de la un trimestru la altul cererea înregistrează variaţii foarte mari. Astfel, aceasta a crescut puternic în primele trei trimestre din 2011, de la 1.400 de aplicaţii în T1 la 2.700 de aplicaţii în T3, după care a înregistrat o cădere continuă timp de cinci trimestre la rând, până la 1.400 de aplicaţii în T4 2012. Scăderea a fost cauzată în special de noul regulament al BNR, care a limitat la doar 5 ani perioada maximă de acordare şi a descurajat creditul în valută, dar şi de faptul că băncile au crescut treptat dobânzile la aceste credite, în special la cele în euro.
Această limitare la maximum 5 ani a afectat consistent şi creditul de nevoi personale cu ipotecă, întrucât a fost văzut strict ca un credit de consum, şi nu s-a mai permis acordarea pe perioade de 10-30 ani, cum era înainte. Potrivit studiului, aplicaţiile pentru creditul de nevoi personale cu ipotecă au scăzut în 2012 la o pondere de 4,8% din total, de la 6,3% în 2011.

Acest articol a fost publicat în Domeniul financiar - bancar, Economie, Statistica si recensamant, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s