Banii trimişi în ţară de românii din străinătate au crescut anul trecut

images56Pentru prima dată în ultimii patru ani, banii trimişi în ţară de românii din străinătate au crescut ajungând la 3,85 miliarde de euro. Acesta ne demonstreză că stranierii au reuşit să se adapteze crizei.
În 2012, valoarea transferurilor curente din străinătate către România, a ajuns la aproape 3,85 miliarde de euro, ceea ce reprezintă puţin peste 3% faţă de nivelul înregistrat în 2011, însă acesta este primul avans după trei ani de scăderi consecutive.
Faţă de anul 2008, când sumele trimise în ţară au atins un maxim de 6,6 miliarde de euro, remiterile din 2012 sunt cu peste 40% mai mici. Dacă în anii dinaintea crizei economice, muncitorii români din străinătate reuşeau din salariul primit să mai pună ceva bani deoparte, acum, cu greu reuşesc să trimită familiilor rămase în ţară sume pentru acoperirea cheltuielilor curente.
Sumele de bani pe care românii de peste hotare le trimit rudelor din ţară sunt mai mici, dar sunt mai multe.

Acest articol a fost publicat în Domeniul financiar - bancar, Economie, International, Statistica si recensamant, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s