Posturi de muncă pentru care nu există candidați

locuri-de-munca6Pe durata celor 30 de zile, cât stau, de obicei, ofertele angajatorilor pe un site de joburi, pentru fiecare loc de muncă există o medie de o mie de aplicații. Însă, există anumite posturi pentru care nu există candidați.
Criza economică s-a reflectat dur asupra pieței muncii, dovadă că există slujbe pentru care sunt depuse nu mai puțin de 4.000 de -CV-uri. Pentru altele însă, angajatorii primesc aplicații cu țârâita, procesul de recrutare pentru care ajung să se întindă pe luni bune. Unele ca: Requirements Engineering Developer sau QHSE Project Specialist, sunt atât de complexe, încât nici nu le pricepi denumirea, ceea ce ar justifica, în parte, reticența candidaților. Altele, însă, sunt meserii cu vechime pe piață, a căror titulatură a intrat deja în limbajul comun – intră aici programatorii web, administratorii de sistem, inginerii sau consultanții fiscali.
Una dintre explicațiile Ralucăi Peneș, coordonator de recrutare în cadrul Smartree, la aceea cum s-a ajuns ca pentru aceste poziții să nu mai existe decât o mână de amatori, este că, pentru a supraviețui crizei economice, organizațiile și-au restructurat o parte din posturi, alocând responsabilitățile acestora către alte posturi din firmă. Așadar, actuala situație a apărut nu pentru că oamenii nu vor să muncească, ci pentru că nu reușesc să se adapteze acestor noi cerințe ale pieței muncii. Principalul domeniu în care se manifestă această discrepanță între cerere și ofertă este IT-ul.
Altă cauză, spusă de Cristina Săvuică, directoarea companiei de resurse umane Lugera, este dezvoltarea accelerată a unor domenii noi, cum este energia regenerabilă, pentru care nu există nici pregătire teoretică, în universități, nici un istoric pe piața locală, care să fi permis acumularea de expertiză de către candidați
Soluții sunt două: fie aducem specialiști foarte bine pregătiți din străinătate care doresc să revină în țară, fie sunt recrutați de la firme care i-au instruit în prealabil.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Economie, Piata muncii, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s