Poprirea abuzivă de către bancă a veniturilor salariale

poprireÎn mod curent angajatorii și instituțiile bancare, care administrează conturile de salarii, primesc de la birourile executorilor judecătorești sau administrațiile financiare adrese de înființare a popririi pe numele unor angajați care nu și-au îndeplinit obligațiile bănești.

Cele mai frecvente cauze ale popririi sunt:

 1. neplata pensiei de întreținere

 2. neplata creditelor bancare

 3. neplata unor amenzi (pentru nedeclararea unor bunuri imobile, tulburarea liniștii și ordinii publice, încălcarea regulilor de circulație etc.)

 4. neplata taxelor și impozitelor datorate către stat.

Ceea ce trebuie să cunoaștem încă de la început este faptul că măsura executării silite prin poprire are ca bază legală fie Codul de procedură civilă, fie Codul de procedură fiscală, în funcție de natura obligației a cărei îndeplinire a fost întârziată. Această formă de executare silită indirectă se înființează de către executorul judecătoresc sau persoanele împuternicite din cadrul administrației fiscale printr-o adresă însoțită de o copie certificată de pe titlul executoriu transmisă debitorului poprit și terțului poprit.

În cazul executării drepturilor salariale subiectele popririi sunt:

 1. debitorul poprit (angajatul)

 2. terțul poprit (angajatorul, în nici un caz banca)

 3. creditorul popritor (persoana fizisă sau juridică căreia i se datorează o plată/ o sumă de bani) – prin intermediul executorului.

Regula în cazul popririi este că în momentul comunicării adresei cu titlul executoriu terțul poprit (de cele mai multe ori instituția bancară) indisponibilizează toate bunurile mobile și imobile până la achitarea întreagă a debitului.

Legiuitorul a creat o excepție de la regulă în cazul indisponibilizării veniturilor din salarii, asigurând astfel traiul de zi cu zi al datornicului, care nu este neapărat de rea-credință.

Codul de procedură civilă de la 1865, Noul cod de procedură civilă și Codul muncii prevăd în mod expres că drepturile bănești cuvenite salariaților nu pot fi urmărite decât în anumite limite:

 1. până la 1/2 din salariul net pentru sumele datorate cu titlu de întreținere

 2. până la 1/3 din salariul net pentru alte datorii

 3. dar nu mai mult de 1/2 atunci când subzistă ambele situații.

O altă limitare o reprezintă ordinea preferențială de acoperire a creanțelor, conform art. 169 din Codul muncii, astfel:

 1. obligațiile de întreținere

 2. contribuțiile și impozitele datorate de stat

 3. daunele cauzate proprietății publice prin fapte ilicite

 4. alte datorii.

De reținut! Orice convenție încheiată cu nerespectarea prescripțiilor prevăzute la art. 409 Cod procedură civilă 1865 (sau art 728 Noul cod de procedură civilă) sau a art. 257 Codul muncii vor fi considerate nule.

În ciuda faptului că legea interzice orice convenție prin care salariatul renunță la un drept al său (art. 170 Codul muncii, art. 410 Cod de procedură civilă), totuși în contractele cadru de cont curent pentru salarii încheiate între angajat și bancă există o clauză care sună în felul următor: banca are dreptul să efectueze plăți, din conturile clientului deschise la bancă fără acordul acestuia, pe bază de hotărâri judecătorești sau arbitrale, definitive și executorii, la solicitarea persoanelor îndreptățite.

O practică obișnuită dar incorectă a executorilor judecătorești este că transmit adresă de poprire și instituțiilor bancare și acestea indisponibilizează întreaga sumă de bani pe care angajatul o are pe cardul de salarii. În acest caz se comit două erori pentru că:

 1. unitatea bancară nu este terț poprit, ci doar angajatorul, întrucât acesta este debitorul sumelor reprezentând salariu față de angajat. Instituția bancară are doar calitatea de detentor.

 2. unitatea bancară cunoaște natura veniturilor pe care un angajat le primește pe cardul de salarii și în mod abuziv indisponibilizează sumele titularului cardului de credit.

Consecințele acestor obiceiuri sunt imposibilitatea angajatului de a se folosi de veniturile salariale rămase și dubla reținere (și de către angajator, și de către bancă).

Varianta conformă normelor este următoarea: la momentul înființării popririi societatea-angajatoare anunță salariatul că urmează să i se indisponibilizeze lunar o cotă din veniturilor salariale conforme cu prevederile legale (1/3 sau 1/2). Angajatorului îi este interzis să plătească salariu întreg angajatului fiind obligat să vireze lunar suma executată în contul executorului judecătoresc sau al administrației fiscale până la acoperirea integrală a debitului sub rigoarea legii penale. În cazul în care debitorul poprit își schimbă locul de muncă sau se pensionează, societatea-angajatoare care a primit documentele pentru poprire va trimite actele unității la care va lucra fostul angajat, iar daca nu cunoaște noul loc de muncă, va înştiința creditorul popritor sau executorul despre această situație.

O posibilă rezolvare, în cazul blocării contului de către bancă, ar fi ca societatea-angajatoare să transmită o adresă prin care să solicite băncii să deblocheze sumele reprezentând venituri salariale, pentru că în calitate de terț poprit, își asumă obligația de a vira lunar sumele creditorului popritor.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Articole, Curat murdar, Legislatia muncii și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

68 de răspunsuri la Poprirea abuzivă de către bancă a veniturilor salariale

 1. elena zice:

  daca am popriri din salariu de aprope 3/4 ce as putea sa fac

  • DanaG zice:

   Conform art. 169 alin. (4) din Codul Muncii „Reţinerile din salariu cumulate nu pot depăşi în fiecare lună jumătate din salariul net.”
   Trebuie sa aduceti la cunostita angajatorului, in mod amiabil, ca incalca o prevedere legala. Angajatorul, in calitate de tert poprit, trebuie sa instiinteze in scris executorul judecatoresc sau institutia de la care s-au primit popririle despre depasirea plafonului maxim admis de lege pentru poprire si nicidecum sa faca poprire de 3/4 din salariu.

  • Conform art. 169 alin. (4) din Codul Muncii “Reţinerile din salariu cumulate nu pot depăşi în fiecare lună jumătate din salariul net.”
   Trebuie sa aduceti la cunostita angajatorului, in mod amiabil, ca incalca o prevedere legala. Angajatorul, in calitate de tert poprit, trebuie sa instiinteze in scris executorul judecatoresc sau institutia de la care s-au primit popririle despre depasirea plafonului maxim admis de lege pentru poprire si nicidecum sa faca poprire de 3/4 din salariu.

  • Antoaneta zice:

   „2. contribuțiile și impozitele datorate de stat” aveti in vedere ca o prepozitie poate schimba sensul intregii fraze!!!!!!!!! CONTRIBUTII SI IMPOZITE DATORATE CATREEEEE STAT NU DE STAT… GRAVA GRESEALA!!!

 2. poprire pe salariu atat mie cat si sotului pentru acelasi credit?????

  • Inteleg ca unul dintre soti este titularul creditului, iar celalat este coplatitor. Coplatitorul este obligat in solidar cu debitorul la achitarea sumelor in caz de neplata. Acest lucru ar trebui sa se regasesca si in continutul contractului de credit.
   Banuiesc ca aveti poprire pe salariu pentru ca nu ati achitat la termen debitele restante si s-a inceput executarea silita asupra dumneavoastra si a sotului.
   In temeiul obligarii in solidar a debitorului si a coplatitorului este legala poprirea veniturilor ambilor soti.

 3. dan1979b zice:

  Este partial eronata afirmatia ca in cazul „în care debitorul poprit își schimbă locul de muncă sau se pensionează, societatea-angajatoare care a primit documentele pentru poprire va trimite actele unității la care va lucra fostul angajat”, deoarece aceasta obligatie se aplica doar pentru situatiile descrise de art. 453 alin 2 ( atunci cand este vorba de obligatie de intretinere sau de alocatie pentru copii, precum si in cazul sumelor datorate cu titlu de despagubiri pentru repararea pagubelor cauzate prin moarte, vatamarea integritatii corporale sau a sanatatii) , in celelalte cazuri (datorii de alta natura, gen credite bancare) Codul de Procedura Civila nu instituie obligatia fostului angajator de a trimite actele de poprire catre noul angajator (presupunand ca stie cine este). Eu asa interpretez art. 455 din vechiul cod de procedura civila.

 4. Antoaneta zice:

  “2. contribuțiile și impozitele datorate de stat” aveti in vedere ca o prepozitiei poate schimba sensul intregii fraze!!!!!!!!! CONTRIBUTII SI IMPOZITE DATORATE CATREEEEE STAT NU DE STAT… GRAVA GRESEALA!!!

 5. dan zice:

  am oprire pe salariu pentru un credit care nu am mai platit am fost sa platesc la alta banca o rata pentru alt credit am platit si dupa o zi miau fost luati bani de executorul judecatoresc in contul sau mentionez ca mi se trage din salar pentr ce nu am platit

 6. Loredana zice:

  Pana unde se poate ajunge cu executarea silita in cazul in care esti girant al unui credit de nevoi personale, ai bunuri in proprietate si esti salariat? Decizia opririi 30% din salariu o poate lua executorul judecatoresc sau numai Instanta? Se poate ca executorul sa se indrepte catre bunuri (daca i se „pare” insuficienta poprirea pe salariu) ?

  Astept raspuns! Multumiri anticipate!

 7. mihai zice:

  In primul rand scrisoarea de poprire trimisa catre banca are efectul de a bloca toate sumele din contul popritului. Orice suma intrata in cont alta decat dreptul salarial va fi oprita si trimisa executorului sau institutiei dupa caz. Pt deblocarea salariului angajatul, lunar, trebuie sa faca cerere de deblocare temporara a contului bancar. In consecinta tertul poprit devine si banca si nu doar angajatorul. Deci este un spectrum mult mai larg decat angajatorul, astfel incat executorul sa se asigure de recuperarea sumelor de bani.

  • andreea zice:

   mihai, era vb despre salariu, iar cuantumul total de indatorare nu trebuie sa depaseasca 30% in cazul in care suma datoara se refera la taxe, impozite etc.adica 30% inseamna aceasta poprire plus orice alta datorie mai are de platit lunar debitorul.asa ca ………………

 8. gligor alexandru zice:

  Daca am venit de 150 lei angajat cu 2 ore pot fi executat silit ?

 9. dan zice:

  nu pot sa cred ca traiesc in Romania unde nu se respecta nimic,aici trebe sa-ti faci singur dreptate nu se respecta nimic degeaba sunt legi,unde sa mai vazut in lume ca un bej sa trimita la banca un titlu executoresc si 6 luni sa nu poti sati iei salariu

 10. andreea zice:

  cum sa devina banca tert?
  relatia debitor-creditor-tert (angajator) este clara.
  e o practica abuziva a bancii, insa imediat ce ai depus cererea ,deblocheaza contul, mai putin suma pe care o aleg la 30% din venit.
  partea frumaosa este cand debitorul dovedeste ca are si alte rate, iar banca nu a asteptat scrisoarea de la angajator cu cuantumul sumei ce trebuie poprite. in acest context practica bancii este abuziva/art.728 din cpc ar trebui scos, din moment ce banca pune poprire pe suma toata si, in cel mai fericit caz, iti ia 30% fara a mai astepta indeplinirea procedurii legale, anume raspunsul angajatorului cu suma exacta ce va fi poprita. 30% din salariul net intrat pe card de ex poprit adaugat la alte rate pe care debitorul le poate avea, paote duce la depasirea plafonului d eindatorare si de 50% si atunci culpa bancii este evidenta.

 11. grosos zice:

  daca sunt singura intretinatoare a familiei (momentan 2 persoane si de anul 3 persoane) e posibil ca sa mi se puna proprire de 1/2 din salar? nu as avea o portita sa mi se puna proprire pe 1/3 din salar?

  • nicole zice:

   ba da,daca ceea ce reprezint apoprirea nu se refera la neplata vreunei pensii alimentare. altminteri sunt obligati elgal sa iti popreasca amxim 1/3. art 728 din Noul Cod Civil

 12. s.cristi zice:

  buna.am si eu oprire pe salar 1/3 pt un credit denevoi personale .acun miau blocat contul de salar.e legal?ce pot sa fac sa pot sa scot salarul din moment ce deja am oprire pe salar.????

  • nicole zice:

   este ilegal. am patit si am facut cerere catre banca si mi-a eliberat, in numerar, 70% din salariu. pot fi actionati in instanta in baza art. 728 din Noul Cod Civil.

 13. costel zice:

  Am o societate,in iulie 2013 mi s-a adus la cunostinta ca suntem dati in judecata pt neplata popririi unui angajat.Am facut o adresa in care le-am explicat ca nu am primit nimic(ei spunand ca au lipit plicul pe usa dar,eu nu l-am gasit) si nu am primit nici un raspuns.Acum am primit o incheiere in care este executata silit societatea.Ce sa fac?Ce bunuri pot lua?

 14. burcea liliana zice:

  Daca i sa facut poprire pe salariu inprumutatului are voie sa i se faca si coplatitorului. Ast raspuns va multumesc

 15. karmen zice:

  am un credit din anul 2007 si nu e achitat din 2009 ,acum mi s-a blocat contul de salariu de catre un executor ,este singurul venit al familiei ,mentionez ca am depus si contestatie si suspendarea deblocarii contului,aceasta fiindu-mi refuzata,ce mai am de facut,va rog astept raspuns,multumesc!

  • katalintoi zice:

   cere de la angajator sa-ti dea o adeverinta din care sa reiasa ca i-ti opreste 1/3 din salariu reprezentand dosarulxxx al executorului ,altfel camatarii(banca)nu-ti dau drumul la bani, niste nenorociti

 16. daniela zice:

  Am un sigur cont la banca in care intra sume reprezentand pensia alimentara. Se poate pune poprire pe aceste sume? Daca nu este legal, care este baza legala ca s-o comunic si bancii.

 17. Ixa zice:

  Am doua carduri de credit, la doua banci diferite, dar in prezent nu am un loc de munca.
  Una din banci m-a instiintat ca a primit o infiintare de poprire de la un BEJ, pentru o amenda neplatita (o suma considerabila, avand in vedere faptul ca nu am niciun venit).
  Probabil si cea de-a doua banca a primit o astfel de infiintare de poprire.
  Pentru ambele carduri am de plata rate lunare, intrucat in trecut am facut cumparaturi cu plata in rate.
  Intrebare:
  Avand in vedere faptul ca nu am un venit de natura salariala si niciun alt venit, pot contesta cumva infiintarea popririi? Practic nu am cu ce sa ma intretin, ratele pe care le platesc pentru cardurile de credit sunt obtinute din ajutoare de la rude. In cazul retinerilor salariale, exista o limita de 1/3 sau 1/2 din salariu pentru popriri. Neavand un salariu, si niciun cont de debit care sa poata fi executat, pot face ceva astfel incat sa pot plati ratele in continuare, fara ca platile mele sa fie directionate catre BEJ, sau macar sa am posibilitatea sa platesc in rate amenda, in conditiile deblocarii cardurilor, astfel incat sa le pot folosi in continuare pentru cumparaturi cu plata in rate?

 18. Florin zice:

  Buna seara ,tatăl meu a avut un împrumut in banca si eu l-am girat si apoi el nu a mai plătit,am un an de când mi-au făcut oprire 33%din salariu acum taicămiu a ieșit la pensie ,pot face ceva in legătura cu asta ca sa ii se tragă lui din pensie si sa imi anuleE mie oprirea pe salariu ?Va mulțumesc

 19. roibu zice:

  Mi sa oprit tot salaru pe luna.asta si urmeaza sa mil opreasca pe inca 4 luni de acu in colo ptr un card de cumparaturi neachitat si expirat si o rata la un credit la aceiasi banca care eram cu o rata in urma e legal sa imi opreasca tot salariul daca acesta e singurul venit al meu?

 20. Ovidiu zice:

  In 2007 am facut un contract cu o banca pentru un card de credit. O perioada am platit pentru banii luati de pe card, insa in anul 2010 firma la care lucram a intrat in insolventa si am ramas pentru o perioada de 7 luni fara serviciu si nu am mai putut sa platesc. Anul trecut am primit o adresa pentru executare silita si mi s-a pus poprire la angajator si pe cardul pe care primeam salariul. Lucrez pe salariul minim si mi se opreste 30% din salariu direct la angajator, insa din ceea ce imi vireaza angajatorul pe card banca imi mai opreste 30%. Este acesta un abuz din partea executorului sau al bancii? Ce as putea sa fac ca sa mi se deblocheze contul ca sa pot si eu mai mult din salariu, nu numai 40%?

  • iulian zice:

   daca de la ultima plata a ratei pana l amomentul executarii silite au trecut mai mult de 3 ani datoria se prescrie si nu mai poti fi executat silit! uita te atent la datele respective si daca sunt mia mult de 3 ani fa o cerere in instanta si scapi de plata .:)

   • anne zice:

    Ce lege spune acest lucru//..ati trecut prin asa ceva dvs??…va rog sa.mi spuneti si mie!…Providentul trage de mine acum dupa 5 ani!!

 21. dan zice:

  am doua popriri pe cont,azi am primit un credit de la o institutie in valoare de 300 ron,am fost la banca pentru a ridica acei bani si din pacate mi sa oprit toata suma?ce pot face?

 22. ady zice:

  Dar cine spune ca sunt obligat sa imi ridic salarul de pe card? Eu de exemplu (si practica a fost copiata si de alti colegi de ai mei de la subsemnatul) am inaintat o cerere catre unitatea angajatoare in care am solicitat ca in conformitate cu legile in vigoare sa-mi ridic salariul direct pe statul de plata neexistand obligativitatea legala de a-mi ridica drepturile salariale pe card. Retineti oameni buni caci conform legislatiei comunitare (care de multe ori ne scoate din rahat, caci instantele din Romania sunt de ca..t, aservite sistemului politic si celui banca) salariul este asociat unui bun mobil popriu iar noi dispunem de el dupa bunul plac.(bineinteles poate fi poprit in limitele legale pentru motive legale, insa de catre angajator, nu de catre banca. Astfel am eliminat posibilitatea bancii de a bloca contul subsemnatului si de a fi la cheremul lor. Angajatorul popreste 1/3 din venitul meu, dupa care merg frumusel la casierie/financiar si imi ridic restul de banuti cu mana mea (vorba aia „ce-i in mana nu-i minciuna”). Va sfatuiesc sa procedati la fel si lucrurile vor fi mult mai roz pentru dvs.

 23. ady zice:

  Scuze pt eventualele greseli gramaticale, iar pt. cei care se afla aici sa critice, rog a se abtine pt ca nu ma intereseaza parerea lor vis-a-vis de vastele cunostinte in domeniul gramaticii lb.romane (consider ca apasarea gresita a unei taste nu echivaleaza neaparat cu necunoasterea regulilor de scriere/vorbire). Multumesc!

 24. elena zice:

  este o hotie ,creditul de nevoi personale a fost neperformant si a fost acoperita datoria de firma de asigurari ,ei nu au voie sa vanda creditele cu datele personale ale clientului catre alti hoti ,care fac jumi ,juma sau mai acopera din creditele date altor hoti de banci ,

 25. simona dewald zice:

  buna ziua,
  ma confrunt cu urmatoarea speta:de la Primaria Galati mi s-a pus poprire pentru impozitul de la rolul comun cu fostul sot,in prezent fiind in partaj din 2007,s-a dispus iesirea din indiiviziune in 2013 la Judecatorie,el are rol fiscal in Com Vanatori Galati,are in posesie si a avut masini care au cumulat 6.300 lei;am demonstrat de la politie ce masini am eu,nu pot face demersuri in numele lui nici la politie nici primarie deoarece inseamna sa am actele masinilor, sa fiu titularul Certif. inm carte id masina si carte id el,astfel inseamna Fals,dar sunt buna de plata intr-u cat juristii nu considera ca iesirea din indiviziune se stabileste la instanta de jud Judecatorie,nu i-au trimis masinile si dos exec la domiciliul fiscal actual ,in prezent partajul este la tribunal,se contesta sumele de la expertize,deci,sc este nedefinitiva si irev si nu poate fi partial definitiva pt masini .
  Pt aceste sume mi s-a blocat contul mie cu aceeasi suma ca a lui,INSA,eu am venituri din chirii,un sg contract,singurul venit demonstrat bancii prin adev elib de ANAF,fapt invederat bancii pt a-mi retine in procent de 1/3 din suma.
  Pe raza Mun Galati nu exista juriist in banca, ma duc la banca Raiffeisen,vorbesc cu angajatii iar acestia trimit email la bucuresti;raspunsul acelora este ca ,doar organul de executare dispune retinerea partiala sau totala a sumei,fapt eronat,intr-u cat exista NCPC si CPFiscala,care spune clar doar in % de 1/3 .iar angajatii primariei ca nu este de competenta lor sa trimita adresa bancii de poprire cu 1/3 din suma,desi am depus adev ANAF elib pt Primarie.
  Culmea e ca Raiffeisen este chirisul meu,functionand o agentie in proprietatea mea,si stiu clar ca natura provenientei sumei din contul meu este contravaloarea chiriei ce mi-o datoreaza .
  va rog sa ma indrumati cum trebuie sa procedez,deoarrece am un copil in intretinere major,nu primeste pensie,inca(trebuie actiune definitiva instanta),iar retinerea in %de 100%,ma duce la a mi se inchide utilitatile,si efectiv 3 luni sa ajung sa vvorbesc singura.
  va multumesc

 26. Maria zice:

  La cel de-al doilea loc de munca se mai retine ceva daca la primul am salarul 1/2 poprit?

  • Lupea G.Marius zice:

   Da. se opreste pe orice venit declarat. si eu am.1/2 pentru o rata din 2008. Plec din tara sa vad ce i.mi mai iau ei LoL

 27. nicolae zice:

  salut….am oprire pe salariu din 2011 pt un credit de nevoi personale si azi am primit o comunicare din partea executorului :am procedat la infiintarea popririi asupra salariului dumneavoastra etc in vederea recuperarii sumei de….adica ami opreste 1\3 inca din 20011 ce inseamna comunicarea aceasta ?ms

 28. nicolae zice:

  salut….am oprire pe salariu din 2011 pt un credit de nevoi personale si azi am primit o comunicare din partea executorului :am procedat la infiintarea popririi asupra salariului dumneavoastra etc in vederea recuperarii sumei de….adica ami opreste 1\3 inca din 20011 ce inseamna comunicarea aceasta ?ms

  Răspunde

 29. stroie sabela zice:

  Este legal sa fie facute doua popriri pe salariu si in luna iunie si luna iulie?pt luna iunie am achitat325 ron din totalul de 980 ron va multumesc anticipat pt raspuns

 30. ioana zice:

  Buna ziua,
  am avut poprire de la ANAF, iar banca mi-a retras banii din contul de lei unde imi intra alocatia copilulul.Precizez ca sunt in concediu de cresterea a copilului, iar indemnizatia precum si alocatia sunt exceptate de regula propririi.Am facut o adresa catre banca iar acestia mi-au motivat faptul ca au retras suma respectiva din contul de lei pentru a ma favoriza la schimb valutar(aveam la aceeasi banca si un cont in euro in care aveam o suma de bani).
  As dori sa-i actionez in instanta.Cum ma sfatuiti sa procedez?S-a confruntat cineva cu asa ceva?
  Va multumesc!

 31. lucian zice:

  Buna ziua. Legea prevede poprire de 1/3 numai pentru salariu, alte sume ce le-as putea primi in cont fiind blocate in totalitate? Multumesc.

 32. nicoleta zice:

  buna ziua..am o nelamurire..daca instanta de judecata admite cererea formulata de executor si nu se precizeaza pe ce procent din venitul lunar al debitorului se pune poprire, cum se stabileste procentul si suma lunara de plata? mentionez ca este vorba de un imprumut intre doua persoane, certificat printr un act notarial..multumesc

 33. Gabriel zice:

  Domnule am si eu o intrebare !
  O pensie de 635 de lei o datorie de 10 ani de zile la o banca nu dau nume, a pus propire de 100 de lei dupa 10 ani/ penise de drept , are voie sa opreasca nu a fost credit bancar sa cumparat cateva bunuri personale?Cu stima Gabriel

  • Dan zice:

   Domnule Gabriel o suma de bani datorata unei banci se prescrie dupa 3 ani. Acum dumneavoastra puteti doar opri propirea prin fisa aceaia cand ati facut creditul bancar .Exemplu un credit acordat pe data de 1/1/2000 sa platit pana pe data de 4/4/2000 atunci pe data de 5/4/2003 nu mai au voie la propire, Aici ma refer daca te da in judecata pe data de 5/3/2003 sau maxim pana pe 4/4/2003 nu mai au ce sa va faca .Ce face banca insa ar putea fi usor incadrat la tentativa de inselaciune sau la tentativa de obtinere de foloase necuvenite.In fine acum mai bine consultati un avocat dar tot ca mine va spune cred .. Banii care iati platit pana acum se pot recupera atat in rest nu aveti voi la sume banesti .. din partea lor Salut BA

 34. elena zice:

  Nu stiu daca au mai fost cazuri … proprire pentru 28 de euro -un rest de amenda care trebuia platita la Trezorerie, desi amenda de fapt a fost platita in termen la Primarie.
  Proces cu CNADR , castigat in prima instanta, recurs de partea CNADR. Neglijenta , nu am dat importanta , ma rog . Am primit somatie de plata, am platit in termenul de 1 zi impus. Angajatorul primeste adresa pentru retinerea sumei din salariul angajatului. Executorul judecatoresc fara sa verifice efectuarea platii trimite proprire pe cont la Banca TRansilvania care si retine 300 de lei din cont, desi am trimis dovada platii OP prin aceeasi banca , primesc imediat adresa scrisa ca proprirea a foat anulata si la 2 zile banca retrage banii.
  Cat poate sa insemne pentru un om si ce fel de oameni sunt cei care lucreaza cu noi in acest fel.
  Nu stiu cui sa ma adresez ca asta e prea de tot.

 35. Lulu zice:

  Buna ziua.am luat un credit de la PROVIDENT in anul 2012 pe care nu l_am achitat integral. pe 15 febr cand sa scot salar de pe card lipsă bani.Mentionez ca din data de 11 febr2016 pana pe16 febr 2016 nu am fost în localitate.cand am intrebat la bancă mi s-a spus ca am o proprire ptr.suma de 3800ron.cand am ajuns la domiciliu am gasit în cutia poștală un plic de executare silită cu o ștampilă cu data de 8 febr care coincidea cu data din care era si la banca cererea ptr proprire.nu era legal sa fiu ibstiintata in prealabil?nu era normal sa fie instiintata si institutia la care lucrez? am drept de contestație în 15 zile.executorul judecatoresc este din București l-am contactat telefonic dar nu am primit nicio lămurire.mai sunt afisate în acea executare și numele a trei bănci.Va multumesc anticipat ptr orice informatie.

 36. craciunita zice:

  platesc150lei pt un credit retinere 30%si mi sacerut angajament de plata sa mai dau din mana250 lei daca nu seretine la giranti de ce ?

 37. Irimia zice:

  Pot da banca in judecata ca îmi blochează contul daca îmi oprește angajatorul bani

 38. catalin zice:

  Buna ziua ! Tatal meu nu a mai putut plati o rata . Si acum i.au pus poprire pe salariu . Si la un salariu de 1130 poprirea la inceput era cam de 300 de lei si ajungand pana la suma de 600 de lei ! . Ce este de facut ? Multumesc!

 39. Bereczki Noemi zice:

  Buna ziua
  Am datorii . mi sa blocat contul ca sa platesc la doia banici si mai am o proprire la firma . Din salar de 1.349 ron firma a tras 310 si apoi banca 515. Eu am ramas cu aproape 500 de lei . as vrea sa intreb unde sa ma duc ca cer sa nu mai opreasca atata? Degeaba spun la banca sau la executor ca nu ma asculta nimeni . stau in chirie si singura cresc un copil. Daca asa continua ajung pe strada. Multumesc

 40. Buna ziua.
  Pe data de 01.06.2016 m-am trezit cu toate conturile blocate, pentru un dosar din 27.05.2016, in care trebuie sa se recupereze de la mine 5029lei.
  Este vorba de un card de credit in valoare de 2500lei luat de la Raiffeisen in data de 19.06.202007, credit pe care il plateam lunar. Ultima rata am platit-o pe 04.02.2013. Apoi nu am mai avut cum sa platesc iar in data de 24.10.2013 creanta a fost cumparata de un alt creditor.
  Pot cumva sa atac decizia instantei cu prescriptia creantei fiindca de la plata ultimei rate si pana la poprire este mai mult de 3 ani? Si cum?
  Mentionez ca nu am primit nici un fel de informare cu privire la executare, Poate fi si cauza ca mi-am schimbat domiciliul?
  Multumesc anticipat.

 41. mihai zice:

  Buna ziua, am următoarea situație: recent angajatorul m-a anunțat ca am proprie pe salariu, nu mai mult decât prevede legea, problema e ca eu mai am 2 rate la alte 2 bănci in cuantum de 50% din salariu. Acum ce vroiam eu sa știu, dacă pot anunța angajatorul ca eu mai am aceste credite iar angajatorul, sa opresca din suma rămasă din cele doua credite, deci propriea sa fir doar pe 1/3 din veniturile reale.

 42. Muresan zice:

  Buna ziua.Daca am un credit luat de la Bcr si mi-am mutat salarul la BT are dreptul sami blocheze banii cealalta banca in caz ca numi mai platesc rata?

 43. nicu zice:

  astia de la banci in frunte cu isarescu sunt niste javre care iau bani de la noi, de aceeasunt dobanzile asa de mari pentru ca isarescu si toata gasca de derbedei din bnr isi iau salarii de mii de euro

 44. Gabriel zice:

  Am avut la Banca Transilvania un card pa care nu l.am mai platit o perioada ,dupa ceva timp am primit acasa o instiintare ca voi avea o poprire pe salariu .Am treminat cu poprire dupa cateva luni am primit acasa o instiintare ca am terminat de plata ,iar dupa 4 luni am primit iar ca mai am de plata inca 700 de lei .Acum am oar poprire pentru suma de 700 de lei si azi am incasat o parte din salariu si mi.au oprit toti banii adica 600 de lei . Este corect cum au procedat?

 45. noemi zice:

  cea mai mare problema e ca nu se da nici o sansa omului sa lucreze si sa plateasca datoriile,care in loc sa scada cu fiecare proprire,creste.am ajuns sa datorez suma de 17000 ron care e o suma uriasa dat fiind ca 5 ani de zile am platit la luna ratele la un credit de nevoi personale de 12000de roni,dar cand am pierdut locul de munca banca in loc sa imi faca o rata ca sa ini pot permite,crestea suma.Mi se pare inuman si respect total ca noi care suntem in aceasta situatie sa nu avem o institutie care sa ne apere drepturile,ca sa putem sa ne intretinem familia si sa nu murim de foame.Bancile si firmrlr de recupare sustrag bani din salar fara sa stim cat si ce platim.Primim doar instiintari de executare dar niciodata extras de cont sau orice alta dovada pentru ce si in ce cont s-a virat banii.UNDE E DREPTATEA?

 46. George zice:

  Buna ziua! Am avut un card de credit de 9.000 in anul 2008, l-am folosit in 2010 iar in 2011 am ramas fara servici. Abia acum 3 saptamani m-am angajat. In toata aceasta perioada am primit tot felul de scrisori de la banca ca ma baga in biroul de credite, de la diverse firme de recuperari, apoi am fost data in judecata ( nu am primit nici o citatie, nimic) si m-am trezit cu o decizie judecatoreasca de executare. Ce pot face si cum?

 47. Calinescu Victor zice:

  În cazul în care datorez bani la două dintre băncile care sunt pe piața românească,este normal să mi se oprească mai mult de 1/3 din salariu..?

 48. Flav zice:

  Buna ziua,
  Am o poprire pe un cont apartinand unui card de credit si as vrea sa platesc in continuare ratele dar banca refuza sa-mi incaseze banii sub pretextul ca pana nu primesc o instiintare de la Bej sau o solutie definitiva, nu pot face acest lucru si toti banii platiti de mine se duc spre poprire. Am facut o gramada de cereri la Bej sa-mi dea posibilitatea sa-mi platesc si restul datoriilor, mai ales ca angajatorul le-a trimis instiintare ca opresc ei 1/3 din venit. Bineinteles, datorita faptului ca am facut contestatie la executare refuza, motivul fiind ca nu vrea creditorul. Mentionez ca mai am un astfel de card la alta banca concurenta si la ei nu am astfel de probleme. Le-am precizat in vreo patru cereri ca vreau sa platesc , dar sa-mi puna la dispozitie o modalitate prin care as putea sa o fac dar motiveaza ca acest card de credit nu este inscris la AEGRIM si cica nu au nici o prioritate in fata unei popriri , dar e foarte ciudat ca nici la banca concurenta acest tip de card nu este inscris la AEGRIM dar ei imi dau posibilitatea sa platesc. Am intrebat , cum este posibil la ei si mi-au raspuns ca prima data isi trage banca suma pe care o am de platit catre ei si dupa aia restul ce ramane se duce spre poprire. Nu stiu exact ce demersuri sa mai fac, le-am pus toate datele la dispozitie.Cum platesc totusi rata mai departe?
  Multumesc anticipat.

 49. arseni oana madalina zice:

  Am facut un imprumut la viva credit mi-au trimis banii in cont dar m-am trezit fara ei fiindca mii luase banca la care sunt datoare. Au voie eu stiu ca doar din salariu poate sa isi ia banii

 50. Dorvos georgeta zice:

  Nu am înțeles și nici n-am să înțeleg vreodată ce înseamnă o proprire pe cont(card),eu am o proprire de 3 ani,pur si simplu m-am trezit în situația asta după ce am depus actele pentru indemniztie creștere copil la primăria de domiciliu mi-au cerut si numărul de cont,am înțeles intrun final că proprire vine din partea primăriei cu o datorie de 2500ron.
  Am fost în concediu crestere copil până la începutul lui februarie,cand am început serviciu banca a început să-mi oprească din salar către proprire,in momentul de față mai am 1030ron până la terminarea datoriei dar de o lună nu mi sa mai oprit nici un ban dar contul îl am tot blocat.As vrea să știu și eu ce se întâmplă,mi se poate opri dublu luna asta? Nu stiu ce sa mai cred la jumătatea lunii mi se oprea din lichidare sau alocație copii iar la avans mi se socotea din tot salarul din luna respectivă

 51. Hagiu Maria zice:

  Am de platit o amenda, mi-au pus poprire pe cont, insa angajatorul imi va retine din salariu. Asadar voi avea o dubla poprire, mai mult ca sigur deoarece angajatorului ii este greu sa trimita in mail simplu prin ca sa ateste ca el imi retine din salariu. O sa-mi ia si banca si angajatorul, ce trebuie sa fac sa-mi recuperez partea? Multumesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s