La examenul de definitivare vor participa 8.335 de persoane

examenÎn perioada 4 – 25 ianuarie pentru examenul naţional de definitivare în învăţământ s-au înscris 8.537 de candidaţi, dintre care 8.335 fiind validaţi, ceea ce reprezintă cu 27% mai mulţi decât anul trecut.
Conform Metodologiei pentru organizarea şi desfăşurarea examenului naţional de definitivare în învăţământ, aprobată prin Ordinul MECTS 6193/2012, candidaţii vor avea de trecut două inspecţii la clasă şi o probă scrisă.
Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, inspecţiile se vor realiza până la data de 20 iunie şi constituie criteriu eliminatoriu, candidaţii trebuind să obţină cel puţin media 8 la acestea pentru a putea accede la proba scrisă, care se va desfăşura în data de 18 iulie.
De asemenea, un alt criteriu pentru a se califica în proba finală îl reprezintă şi stagiul de predare de cel puţin un an la catedră.
Rezultatele vor fi afişate pe 23 iulie, iar înregistrarea contestaţiilor şi transmiterea acestora la centrele de evaluare se va realiza la 23-24 iulie. În perioada 25-26 iulie vor fi soluţionate contestaţiile iar rezultatele finale vor fi disponibile în data de 27 iulie.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Educatie, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s