Strategia de reducere a violenţei în învăţământul preuniversitar

images39Actele de violenţă fizică şi verbală precum şi discriminarea, sunt principalele probleme ce trebuie rezolvate prin Strategia de reducere a violenţei în învăţământul preuniversitar.
Pentru a marca evenimentul Zilei Internaţionale a non-violenţei în şcoli, deputatul PSD a organizat pe 31 ianuarie un simpozion pe tema violenţei şcolare la sediul Colegiului Naţional Matei Basarab din Bucureşti.
Numărul actelor de violenţă şcolară din ultimul timp ne reaminteşte cât de necesară este adoptarea Strategiei cu privire la reducerea fenomenului de violenţă în unităţile de învăţământ preuniversitar. Este un cerc vicios în care ne tot învârtim de ani de zile. Violenţa manifestată în interiorul şcolii, fie între elevi, fie a elevilor faţă de profesori sau chiar cea a profesorilor faţă de elevi, toate aceste comportamente nocive sunt continuate şi în exteriorul instituţiilor de învăţământ. De aceea, nu este deajuns să suplimentăm măsurile administrative sau să înăsprim sancţiunile atâta vreme cât nu privim fenomenul violenţei în ansamblu, respectiv nu doar formele şi urmările sale, ci şi cauzele, adesea de natură psihologică, ale acestui comportament deviant, a afirmat Podaşcă.
De cele mai multe ori, fetele sunt expuse violenţei verbale, în timp ce băieţii, violenţei fizice. Asta nu înseamnă că violenţa verbală trebuie trecută cu vederea doar pentru că nu se ajunge la altercaţii propriu-zise. Strategia pentru prevenirea violenţei şcolare trebuie să includă o serie de măsuri referitoare la actele de discriminare din şcoli, de asemenea considerate manifestări ale violenţei, a mai precizat Podaşcă.

Acest articol a fost publicat în Educatie, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s