România – locul şase într-un clasament al celor mai bune pieţe de frontieră

downloadRomânia se află pe locul şase într-un clasament al celor mai bune 25 de pieţe de frontieră pentru investitori, fiind devansată de Bulgaria şi Kazahstan. Pe primul loc se situează Vietnam.
În 2012, România şi Bulgaria erau la egalitate pe locul al treilea.
Pieţele de frontieră reprezintă o denumire dată acelor ţări care au pieţele de capital puţin dezvoltate. La întocmirea clasamentului s-au folosit mai multe criterii, de la datoria publică până la rata de ocupare a forţei de muncă.
Într-un clasament dominat de naţiunile africane şi asiatice, România se află pe locul al şaselea, cu un punctaj de 69,6. În perioada 2013-2017, evaluările sunt că economia românească se va majora cu 23,3%, iar datoria publică reprezintă în prezent 32,9% din PIB.
Bulgaria se situează pe locul al patrulea, cu un punctaj de 71,2. Estimările de creştere economică sunt de 27,1%, iar datoria publică reprezintă 15% din PIB. Kazahstan ocupă locul al treilea, cu un punctaj de 72,3 şi cu evaluările de creştere economică de 36% pentru următorii 4 ani. Estonia se află pe locul al doilea cu un punctaj de 73,9. Estimarea de creştere economică pentru 2013-2017 este de 24%, iar uşurinţa de a derula afaceri o cotează pe locul 21.
Vietnam, ţară cu o estimare de creştere economică de 33,8 procente în următorii 4 ani, ocupă primul loc. Nu este prea uşor să faci afaceri în Vietnam, ţară ce ocupă locul 99 în clasamentul mondial.

Acest articol a fost publicat în Economie, International, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s