Suma creditelor neachitate la scadenţă pe judeţe

crediteSuma restanţelor la creditele populaţii şi firmelor a crescut cu aproximativ 30% anul trecut, ajungând la 6,5 miliarde de euro, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR). Cu toate că rata şomajului s-a temperat uşor iar salariu mediu pe economie a crescut, mulţi români s-au confruntat cu dificultăţi la rambursarea creditelor contractate din cauza crizei.
Volumul total al restanţelor acumulate de populaţie la plata ratelor la credite a depăşit 9,6 miliarde de lei (2,1 miliarde de euro).
Cele mai mari restanţe, raportate la volumul de credite, sunt în judeţul Sălaj unde se înregistrează 1/5 din creditele restante – 84, 5 milioane de euro, urmat de Suceava cu restanţe de 136 de milioane de euro (19%) şi Galaţi cu 175 de milioane de euro (18,6%). Cea mai mare valoare nominală creditelor neachitate la scadenţă se înregistrează în Bucureşti-Ilfov, respectiv 2,56 miliarde de euro, adică 40% din totalul înregistrat la nivel naţional.
Pe de altă parte, populaţia şi firmele din judeţele Gorj, Dâmboviţa şi Teleorman înregistrează întârzieri la plată pentru mai puţin de 7,5% din valoarea creditelor contractate, adică 30 de milioane de euro.

Acest articol a fost publicat în Domeniul financiar - bancar, Statistica si recensamant, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s