Intenţia de transformare a Rasdaq în ATS criticată de AIPC

images28Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC) nu este de acord cu transformarea pieţei Rasdaq în sistem alternativ de tranzacţionare (ATS) propriu. Pentru acest lucru, AIPC cere demisia Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti.
Preşedintele AIPC, Laviniu Beze, spune că Asociaţia solicită demisia tuturor membrilor Consiliului Bursei de Valori Bucureşti pentru iniţiativa ocultă şi nelegală a BVB de a transforma Piaţa Rasdaq în sistem alternativ de tranzacţionare propriu.
AIPC avertizează că iniţiativa ocultă şi nelegală a BVB de transformare a Pieţei Rasdaq în sistem alternativ de tranzacţionare subminează grav încrederea investitorilor în piaţa de capital din România prin ignorarea principiului transparenţei ridicate a pieţei de capital şi prin încălcarea flagrantă a reglementărilor în vigoare.
Săptămâna trecută, Lucian Anghel, preşedintele BVB, declarase că, exact pentru a întări încrederea investitorilor, este nevoie de restructurarea Rasdaq.
Bursa de Valori Bucureşti consideră că problema clarificării statutului pieţei Rasdaq afectează imaginea pieţei de capital, iar rezolvarea sa nu mai suportă amânare, conform declaraţiilor preşedintelui BVB, Lucian Anghel. Domnia sa a ţinut să dea asigurări inves-titorilor că BVB nu intenţionează să schimbe obligaţiile pentru emitenţi.
Potrivit unor surse din piaţă, cele două instituţii agreaseră, săptămâ-na trecută, că se vor întâlni săptămâna aceasta să discute „problema”. Rămâne de văzut ce efecte va avea ultimatumul dat de AIPC.

Acest articol a fost publicat în Economie, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s