Măsurile de reducere a migraţiei dinspre Bulgaria şi România în atenţia Guvernului britanic

masuri migratieÎn prezent Guvernul britanic lucrează la o serie de măsuri de limitare a numărului migranţilor provenind din Bulgaria şi România care ar putea beneficia de serviciile sociale atunci când vor fi ridicate măsurile tranzitorii pe piaţa muncii din Marea Britanie, la finalul acestui an.
Oficialii guvernamentali şi Ministerul de Interne l-a cererea premierului David Cameron, vor încerca să prezinte măsuri care vor face mai dificil accesul bulgarilor şi al românilor la ‘statul bunăstării britanic’.
Părăsirea teritoriului britanic în cazul în care migranţii nu reuşesc să îşi găsească un loc de muncă în termen de 3 luni de la intrarea în Marea Britanie, sau lipsa dovezilor din partea migranţilor că dispun de suficiente resurse financiare pentru a trăi în primele şase luni de la sosirea în Marea Britanie – sunt unele din opţiunile aflate în discuţie.
Parlamentarii conservatori britanici au menţionat că vor introduce un proiect de lege în forul legislativ pentru a forţa mâna guvernului de la Londra, dacă grupul de lucru creat pentru analizarea acestui dosar nu va prezenta o soluţie în curând.
Reamintim că mai multe guverne europene au introdus măsuri temporare de control al imigraţiei atunci când ţări ca Polonia şi Cehia au aderat la UE în 2004, pentru a stopa afluxul de lucrători.

Acest articol a fost publicat în International și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s