Viorel Vasile Buda – vicepreședinte al CNA

CNAÎn şedinţa din 8 ianuarie, Viorel Vasile Buda a fost ales vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA). Şedinţa nu a avut un regim public, voturile membrilor fiind secrete.
Până în acest moment, oficialii de la CNA nu au declarat oficial cu câte voturi „pentru” şi cu câte voturi „împotrivă” a fost ales Viorel Vasile Buda vicepreşedinte al CNA.
Şedinţa de marţi a fost a doua la număr în care s-a încercat alegerea vicepreşedintelui, prima soldându-se cu eşec, căci nici unul din cei doi candidaţi de la momentul respectiv – Răsvan Popescu şi Lorand Turos – nu a întrunit numărul legal de voturi, minim 6 voturi.
În prezent, CNA are următoarea componenţă: Răsvan Popescu, Lorand Turos, Viorel Vasile Buda, Florin Gabrea, Laura Corina Georgescu, Maria Monica Gubernat, Narcisa Iorga, Cristina Trepcea, Christian Mititelu, Mihai Mălaimare şi Valentin-Alexandru Jucan.
Consiliul Naţional al Audiovizualului este unica autoritate de reglementare în domeniul programelor audiovizuale, o instituţie publică autonomă aflată sub control parlamentar. Consiliul se întruneşte, în mod curent, de două ori pe săptămână, în şedinţe publice şi este mandatat să monitorizeze radiodifuzorii şi să aplice sancţiuni în cazul în care constată încălcări ale reglementărilor în vigoare. Totodată, CNA eliberează licenţe audiovizuale.

Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Cultura și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s