Noul Cod Fiscal valabil 2013 cu Normele de Aplicare – anunţat de ANAF

taxeLegea  571/2003 coroborată cu HG 44/2004 privind Codul fiscal cu normele metodologice de aplicare care includ modificările valabile de la 1 ianuarie 2013, a fost publicată în întregime pe site-ul ANAF. Ultima actualizare a fost efectuată potrivit Hotărârea Guvernului nr. 1071/2012.
Impozitul pe profit, impozitul pe venit, impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, impozitul pe veniturile obţinute din România de nerezidenţi şi impozitul pe reprezentantele firmelor străine înfiinţate în România – sunt impozitele la care se referă Normele de aplicare.
Reamintim că Cod Fiscal este codul care stabileşte cadrul legal pentru impozitele, taxele şi contribuţiile sociale obligatorii.
De asemenea Ministerul Finanţelor Publice este autorizat de a elabora norme metodologice, instrucţiuni şi ordine în aplicarea Codului Fiscal şi a convenţiilor de evitare a dublei impuneri.

This entry was posted in Contabilitate, Fiscalitate - taxe si impozite, Taxe si impozite and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s