Noul Cod Fiscal valabil 2013 cu Normele de Aplicare – anunţat de ANAF

taxeLegea  571/2003 coroborată cu HG 44/2004 privind Codul fiscal cu normele metodologice de aplicare care includ modificările valabile de la 1 ianuarie 2013, a fost publicată în întregime pe site-ul ANAF. Ultima actualizare a fost efectuată potrivit Hotărârea Guvernului nr. 1071/2012.
Impozitul pe profit, impozitul pe venit, impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, impozitul pe veniturile obţinute din România de nerezidenţi şi impozitul pe reprezentantele firmelor străine înfiinţate în România – sunt impozitele la care se referă Normele de aplicare.
Reamintim că Cod Fiscal este codul care stabileşte cadrul legal pentru impozitele, taxele şi contribuţiile sociale obligatorii.
De asemenea Ministerul Finanţelor Publice este autorizat de a elabora norme metodologice, instrucţiuni şi ordine în aplicarea Codului Fiscal şi a convenţiilor de evitare a dublei impuneri.

Acest articol a fost publicat în Contabilitate, Fiscalitate - taxe si impozite, Taxe si impozite și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s