Plafon disponibil la Prima Casă pentru 2013

prima casaCel mai popular credit din ultimii ani are șanse să-și consolideze poziția anul viitor. Autoritățile au anunțat că pentru 2013 suplimentează plafonul de garanții destinate programului cu 200 milioane euro, însă Capital a aflat că Prima Casă are „muniție” mult mai multă.
Ministerul Finanțelor a dat publicității suma exactă cu care suplimentează programul Prima Casă în 2013, respectiv 200 milioane euro. Cu acest plafon de garanții, băncile participante în cadrul programului pot acorda credite de 400 milioane euro.
Potrivit informațiilor obținute de la reprezentanții Fondului de Garantare (FNGCIMM), pe 10 decembrie, Prima Casă mai avea disponibil un plafon de garanții pentru credite ipotecare de 450 milioane euro.
Pe 20 decembrie, programul Prima Casă ajunsese la o cotă totală de 80.250 credite, în valoare de 3,145 miliarde euro, valoarea medie a creditului fiind de 39.200 euro.
Doar în 2012, până la data menționată, s-au acordat 25.800 de garanții în valoare de 485 milioane euro, acestea stând la baza unor credite de 970 milioane euro.

Acest articol a fost publicat în Domeniul financiar - bancar, Economie, Locuinte - imobiliare, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s