Privatizarea Companiei Naţionale ‘Poşta Română’ nu se va face niciodată la un loc cu tezaurul pe care îl deţine

default3Vineri, la audierile comune ale comisiilor de specialitate, Dan Nica, ministrul propus al Societăţii Informaţionale şi Comunicaţiilor, a declarat că Compania Naţională ‘Poşta Română’ nu se va privatiza niciodată împreună cu tezaurul pe care îl deţine.
Executivul a aprobat, în data de 14 decembrie, proiectul de Hotărâre de Guvern privind modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul privatizării, act normativ care stabileşte şi strategia de privatizare a Companiei Naţionale Poşta Română S.A., potrivit căreia investitorul va deţine 51% din capitalul social al companiei.
Chiar dacă statul vrea să vândă 51% dintre acţiunile societăţii, el nu-şi ia mâna de pe Poşta Română. S-a făcut un studiu în acest sens. Acel ce vine să bage 51% trebuie să vină şi cu planuri de dezvoltare. Altfel, performanţa Poştei Române, nu se putea garanta. Într-o săptămână concurenţa va deveni extrem de importantă. Poşta Română nu se va privatiza niciodată la un loc cu tezaurul pe care îl deţine, a explicat Dan Nica.
Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale /MCSI/, într-un comunicat de presă, preciza, că un procent fix de 51% propus investitorului interesat de CNPR conferă claritate procesului de privatizare şi valorificare maximală a participaţiei statului la momentul tranzacţiei şi în perspectivă, la momentul exitului.

Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Economie, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s