Sancţiuni pentru contribuabilii care aplică sistemul TVA la încasare

registruAgenţia Naţională de Administrare Fiscală va folosi un registru pentru a duce evidenţa contribuabililor care aplică sistemul TVA la încasare şi nu depun la autorităţile fiscale până la data de 25 ianuarie a fiecărui an, ca dovadă că cifra de afaceri din anul precedent este sub plafonul de 2,25 milioane lei, potrivit unui proiect de ordin al preşedintelui ANAF. De asemenea, firmele vor fi sancţionate potrivit Codului de procedură fiscală, care prevede amenzi între 1.000 şi 5.000 de lei, dacă nu depun notificarea. Administraţiile fiscale vor înştiinţa contribuabilii că au fost înscrişi din oficiu în registru, dar vor trimite înştiinţări şi celor care au depus noitificări, dar care au avut, în urma calculelor rezultate, o cifră de afaceri de peste 2,25 milioane de lei.
Guvernul a aprobat în august, prin ordonanţă, introducerea sistemului TVA la încasare, care presupune colectarea taxei la momentul încasării contravalorii livrărilor sau prestărilor efectuate, dar nu mai târziu de 90 de zile de la data emiterii facturii.

Acest articol a fost publicat în Contabilitate, Taxe si impozite, Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s