Curtea Constituţională: Românii au cerut 300 de parlamentari

curteaconstitutionalaCurtea Constituţională a României precizează, că, potrivit unei decizii din această vară, Legea Alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat, contestată  de un grup de parlamentari PDL, încalcă voinţa poporului exprimată prin vot la referendumul din 2009. La acest referendum din 2009 au participat peste 80% dintre românii cu drept de vot, care au cerut Parlament unicameral şi maximum 300 de parlamentari.
Conform legilor, Parlamentul era obligat să schimbe toată legislaţia aferentă pentru a respecta voinţa populară. Între aceste texte de lege ce trebuiau schimbate figura şi Constituţia României, iar pentru modificarea ei, în Parlament erau necesare voturile a două treimi din plenul celor doua camere.
Din 2009 până în aprilie 2012, PDL nu a reuşit să facă o astfel de majoritate în Parlament. Dupa ce a picat guvernul Ungureanu, noua putere, a USL, cu aliaţii săi, avea cele două treimi dintre parlamentari pentru a putea schimba Constituţia, dar n-a existat voinţă politică de a respecta voinţa poporului exprimată la referendumul din 2009.
De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a amintit mereu legislativului că trebuie să respecte voinţa populară de a modifica legile pentru ca la alegerile din decembrie 2012 să existe o singura cameră parlamentară şi nu mai mult de 300 de parlamentari.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Politic, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Curtea Constituţională: Românii au cerut 300 de parlamentari

  1. Am votat pentru 300 de parlamentari si avem 588! Sau cum glumea amar cineva, guvernul a creat 288 de noi locuri de munca.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s