Cardurile de credit – 6 sfaturi pentru a le folosi

carduriContestat de mulţi pentru costurile pe care le implică, cardul de credit este un produs bancar flexibil şi eficient, al cărui număr de utilizatori este în continuă creştere.
Cardurile de credit sunt prevăzute cu o perioadă de graţie de până la 56 de zile, interval în care posesorii acestora pot utiliza banii împrumutaţi fără să plătească dobândă, dacă achită în totalitate suma utilizată până la sfârşitul perioadei de graţie.
Sunt prezentate 6 sfaturi care ar trebui luate în vedere pentru a transforma cardul de credit într-un instrument util şi eficient:
1) Dacă nu reuşeşti să rambursezi integral creditul în perioada de graţie, achită lunar mai mult decât suma minimă admisă de instituţia de credit, care de regulă acoperă doar nivelul dobânzii. În acest fel, vei putea rambursa mai ieftin şi într-un timp mult mai scurt creditul. 2) Rambursează la timp suma minimă de plată întrucât, în caz contrar, banca îţi poate percepe o taxa de rambursare întârziată şi dobânda de penalizare, iar cardul va fi blocat.
3) Nu extrage bani de la bancomat. Comisioanele percepute de bănci pentru astfel de operaţiuni nu sunt de neglijat.
4) Interesează-te de facilităţile care vin la pachet cu cardul de credit. Cele mai multe carduri de credit au o mulţime de asigurări, printre care se numără cea de viaţă, deces, cele pentru călătorii în străinătate, pentru închirieri auto etc.
5) Profită de reducerile pe care le oferă magazinele partenere ale băncii de la care ai obţinut cardul de credit.
6) Plăteşte direct cu cardul şi acumulează punctele bonus oferite de bancă pentru utilizarea cardului de credit pentru cumpărături la comercianţi.

Acest articol a fost publicat în Domeniul financiar - bancar, Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s