A crescut cu 2% piaţa instrumentelor de scris

images8Piața de instrumente de scris, în perioada iulie – septembrie 2012, a înregistrat o creştere de 2% în volum, faţă de aceleaşi luni ale anului trecut. Piaţa a crecut cu 3% în ceea ce priveşte valoarea în lei a vânzărilor în aceste două canale, astfel, totalizând suma de aproximativ 12 milioane lei.
Lunile de Back to School reprezintă cea mai favorabilă perioadă a anului pentru producătorii de instrumente de scris, cererea pentru rechizite crescând aproape exponenţial.
Analizând creşterile în volum şi valoare din perioada analizată comparative cu anul anterior, categoriile de succes sunt instrumentele de colorat, cu o creştere de 4% în volum şi 14% în valoare, urmate de instrumentele de scris, care au înregistrat creşteri de 1% în volum şi 2% în valoare.
La preţ pe bucată în perioada premergătoare începerii şcolii în 2012, cea mai mare creştere a fost vizibilă în cazul produselor de corectat textele scrise, şi anume 11% faţă de 2011.
Dintre toate cele 13 segmente, creioanele cerate au reprezentat segmentul cu cererea cea mai mare, astfel încât au avut creşteri de 35% în volum şi 40% în valoare. Pe locul al doilea în topul celor mai solicitate instrumente de scris se află creioanele colorate, cu creşteri de 9% în volum şi 19% în valoare.
În săptămâna 9-15 septembrie 2012, sectorul instrumentelor de scris a înregistrat cele mai mari creşteri în volum şi valoare, comparativ cu celelalte săptămâni din perioada Back To School – aproape 2 milioane de bucăţi vândute – care au totalizat suma de 2,3 milioane lei.
Creşterile acestea sunt explicabile prin nevoia existentă pe piaţă înainte de începerea anului şcolar, care este mult mai accentuată decât în restul anului.

Acest articol a fost publicat în Economie, Statistica si recensamant, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s