Preţurile producţiei industriale în octombrie au crescut cu 0,6% faţă de luna septembrie

default1Potrivit datelor anunţate de Institutul Naţional de Statistică (INS), preţurile producţiei industriale pe total piaţa internă şi piaţa externă au crescut în octombrie cu 0,6% comparativ cu luna septembrie dar şi mai mult (cu 6,8%), faţă de aceeaşi lună a anului trecut.
Pe piaţa internă, preţurile au urcat faţă de septembrie cu 0,6%, iar cele pentru piaţa externă cu 0,4%. S-au înregistrat creşteri de preţ la producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+0,7%), de asemnea şi în industria prelucrătoare (+0,6%). Preţurile în industria extractivă au scăzut cu 0,5%. Au rămas la fel preţurile la distribuţia apei; salubritate, gestionarea deşeurilor, activităţi de decontaminare, comparându-le cu luna anterioară. Din grupele industriale mari se constată creşteri de preţ în industria bunurilor de capital (+1,0%), industria energetică (+0,8%), industria bunurilor de uz curent (+0,8%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+0,7%). Scăderi de preţ s-au înregistrat în industria bunurilor intermediare, cu (-0,1%).

Acest articol a fost publicat în Economie, Industrie, Statistica si recensamant, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s