Modificări în procedura de promovare la ICCJ

ICCJPotrivit unui comunicat al MJ, după ce au fost identificate unele neajunsuri în modul de desfăşurare a concursului aferent anului 2012 (derulat în perioada 19 martie – 21 septembrie 2012), a fost înaintată spre aprobare Guvernului, o propunere de modificare a procedurii de promovare la ÎCCJ.
Aceste modificări vizează reducerea unor termene, în scopul scurtării duratei procedurii, dar şi lărgirea bazei de selecţie a candidaţilor, fiind menţinută condiţia de 15 ani vechime în funcţia de judecător sau procuror, dar redusă la trei ani perioada de funcţionare efectivă la curtea de apel, parchetul de pe lângă curtea de apel sau Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, necesară pentru înscrierea la concurs.
Printre problemele identificate se numără: durata foarte mare a procedurii (peste şase luni), costul financiar ridicat al acesteia, numărul foarte mare de persoane implicate în organizarea concursului (aproximativ 170), eficienţa scăzută a procedurii (promovarea a doar doi candidaţi) şi deficitul foarte mare de judecători la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (26 de posturi vacante), care nu ar putea fi acoperit decât prin simplificarea procedurii şi reducerea duratei acesteia.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Formare profesionala, Judecatori - procurori - magistrati, Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s