Victor Ponta a declarat că legile siguranţei naţionale se modifică doar de Parlament

images2Premierul Victor Ponta a declarat că legile siguranţei naţionale se modifică doar de către Parlament. Ministrul Justiţiei poate să propună modificări ale acestor legi în Guvern, doar după ce obţine avize de la toate instituţiile implicate.
Zilele trecute a apărut subiectul precum că Guvernul ar vrea sa limiteze drastic atribuţiile SRI şi posibilitatea serviciului de a valorifica în instanţă, ca probe, informaţii care privesc marea corupţie.
Însă, premierul Victor Ponta a dezminţit informaţia potrivit căreia Guvernul ar intenţiona să modifice legea privind punerea în aplicare a Noului Cod penal, declarând că nu are în intenţie aşa ceva şi că acest subiect este unul fals. Tot el spune că nu ştie de unde a apărut subiectul şi că la guvern nu au acest proiect de lege. Dacă cineva din guvern va veni cu acestă propunere, premierul spune, că nu este de acord şi nici nu o va promova.
Guvernul mai are mandat până la 20 decembrie când va intra în atribuţii noul Parlament. Victor Ponta spune că speră sa nu fie o simplă dezinformare de campanie electorală.

Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s