Tichetele cadou şi taxele care trebuie plătite

Tichetele cadou este un produs acordat de către angajator cu ocazia unor evenimente speciale în cadrul destinaţiilor sociale. Indiferent de sumă şi indiferent de destinaţie, tichetele cadou reprezintă avantaje impozabile şi se vor cumula în luna în care se acordă în vederea impozitării cu celelalte venituri de natură salarială acordate.
Normele metodologice pentru aplicarea art. 55 alin. (3) din Codul fiscal astfel cum au fost completate prin HG 791/2010 vin să precizeze, la pct. 70 lit. i), faptul că indiferent dacă angajatorul va acorda tichete cadou pentru destinaţiile şi în cuantumul prevăzut de art. 55 alin. (4) lit. a) din Codul fiscal , acestea vor fi tratate ca venituri asimilate salariilor şi impozitate precum orice avantaje în natură.
În conformitate cu  art. 2 alin. (1) din Legea 193/2006, care stabileşte acordarea tichetelor cadou, se specifică  că tichetele cadou se pot utiliza pentru campanii de marketing, studiul pieţei, promovarea pe pieţe existente sau noi, pentru protocol, pentru cheltuielile de reclamă şi publicitate, precum şi pentru cheltuieli sociale.
Sunt scutite de la plata contribuţiilor sociale tichetele cadou acordate salariaţiilor pentru destinaţiile sau evenimentele care se încadrează în cheltuielile sociale.
În ceea ce priveşte cadourile oferite de angajatori în beneficiul copiilor minori ai angajaţilor, cu ocazia diferitor sărbători, sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea cadoului oferit fiecărei persoane, cu orice ocazie, nu depăşeşte 150 de lei.

Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Contabilitate, IMM, Legislatia muncii, Taxe si impozite și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s