Femeile însărcinate, investigate obligatoriu pentru depistarea virusului HIV

Ministrul Sănătăţii va emite luna viitoare un ordin prin care femeile însărcinate să fie investigate obligatoriu pentru depistarea virusului HIV, a anunţat miercuri managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel.
Într-o conferinţă de presă, Streinu Cercel a declarat că beneficiile unei asemenea investigaţii obligatorii „sunt enorme”, fiind vorba în primul rând despre naşterea unui copil sănătos dintr-o mamă infectată cu HIV.
Potrivit acestuia, România se află în topul ţărilor europene în ceea ce priveşte sistemul de monitorizare a infecţiei HIV, iar alte state „se chinuie să ia exemplul de la noi”.
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj, Dorina Duma, a declarat, la rândul său, că testarea obligatorie a gravidelor pentru depistarea HIV este „deosebit de importantă, ţinând cont de faptul că este vorba despre un copil al cărui viitor nu este indiferent” nimănui.
În anul 2011, au fost înregistrate în România 16 cazuri de transmitere a bolii HIV de la mamă la copil, iar în primele nouă luni ale acestui an au fost înregistrate 12 astfel de cazuri.

Acest articol a fost publicat în Diverse, Sanatate și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s