SUA sunt acuzate pentru blocarea unui comunicat ONU privind situația din Fâşia Gaza

Ambasadorul rus la Națiunile Unite, Vitali Ciurkin, a declarat că „unul dintre cei 15 membri ai Consiliului de Securitate ONU a anunțat că nu dorește să permită o reacție a Consiliului de Securitate privind situația din Fâşia Gaza”.
Astfel, Rusia acuză Statele Unite că încearcă să „obstrucţioneze” acest comunicat al Consiliului.
Moscova ar putea propune o rezoluție în favoarea unei încetări imediate a focului, dacă Consiliul, care a examinat luni seara textul, nu va reuși să ajungă la un acord. Aceasta ar obliga Statele Unite să se opună prin veto pentru a-și proteja aliatul israelian.
Marocul a propus joi un text ce face apel la încetarea ostilităților dintre Israel și grupările palestiniene armate din Gaza.
Ca răspuns, Statele Unite și alte state au propus luni amendamente pentru acest text. Ciurkin a declarat că o delegație a sugerat integrarea unor „amendamente destul de importante” mascând astfel, conform acestuia, o dorință de a prelungi discuțiile.
Președintele Statelor Unite Barack Obama a vorbit luni cu premierul israelian Benjamin Netanyahu și președintele egiptean Mohamed Morsi, insistând din nou asupra necesității „descreșterii” violențelor în Gaza, a anunțat Casa Albă.

Reclame
Acest articol a fost publicat în International, Politic și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s