Vânzătorii – cei mai importanţi oameni din firmă

În orice firmă, dar mai ales într-o firmă mică, rolul celor care vând este fundamental. Vânzătorii nu sunt în niciun caz, lucrători de mâna a doua, capabili numai să-şi plictisească aproapele cu solicitările lor insistente. În realitate, vânzătorii constituie motorul care face treaba să meargă şi deaceea firmele şi-i dispută pe bani grei, încercând să pună mâna pe cei mai eficienţi. Aceşiea par a fi o marfă rară, astfel încât recrutarea lor este o problemă pentru cei mai mulţi manageri.
Un vânzător, nu întotdeauna trebuie să aibă un grad ridicat de cultură şi competenţe super-specializate. Uneori, calităţile necesare sunt altele.
Important este, stabilirea unei grile de cerinţe obiective şi imperative. De multe ori se întâmplă într-adevăr, să întâlnim întreprinzători care nu au clar în minte ceea ce caută.
Problema este, să înţelegem într-adevăr ce calităţi şi cunoştinţe sunt indispensabile, oportune sau inutile. Numai aşa putem exclude riscul subiectivităţii, care constituie una dintre cele mai mari greşeli din acestă fază a recrutării. Opiniile şi prejudecăţile personale nu ar trebui să influenţeze hotărârea finală.
Numai practica de zi cu zi şi contactul direct cu clienţii pot premia sau descalifica un vânzător.

Acest articol a fost publicat în Industrie și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s