Proiectul de Ordin al ministrului transporturilor şi infrastructurii privind modificarea Ordinului 568/2010

Recent s-a întocmit proiectul de Ordin al Ministrului Transporturilor şi Infrastructurii pentru modificarea şi completarea Anexelor nr. 1, 3, 4 şi 5 la Ordinul ministrului
transporturilor şi infrastructurii nr. 568/2010 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – S.A., pe care va fi supus aprobării.
1. Modificările propuse la Anexa nr. 1 – Tarife suplimentare de utilizare a drumurilor de interes naţional.
A fost introdus o nouă excepţie, adică a „vehiculelor specializate, inclusiv vehiculele care efectuează transportul acestora, care participă la acţiuni de deszăpezire sau în situaţii de urgenţă, calamitate, dezastre naturale, cauzate de fenomene meteorologice deosebite comunicate de Administraţia Naţională de Meteorologie prin cod portocaliu sau roşu”.
Această modificare este necesară în vederea eliminării problemelor întâmpinate la intervenţia vehiculelor specializate în cazul unor fenomene meteorologice deosebite ca cele din lunile ianuarie şi februarie 2012.
2. Modificările propuse pentru Anexa nr. 3 – Tarife de trecere pentru utilizarea podului peste Dunăre în sensul Giurgiu – Ruse
Tarifele prevăzute în anexă sunt exprimate în euro, dar a fost impuse şi unele facilităţi.
3. Modificările propuse pentru Anexele nr. 4 şi nr. 5 – Tarife de trecere pentru utilizarea
podurilor peste Dunăre la Giurgeni – Vadul Oii şi Feteşti – Cernavoda
O primă modificare vizează eliminarea tarifului prevăzut pentru motociclete, având în vedere că ponderea trecerilor prin staţiile de taxare ale acestor categorii de vehicule este foarte scazută, de aproximativ 0,2 % din numărul total de vehicule înregistrate în baza de date.
Având în vedere perioada 2009-2011, în care tarifele nu au fost actualizate, în contextul în care cursul euro/leu a crescut cu circa 3% faţă de valorile medii ale anilor 2009 şi 2010 iar indicii IPC pentru servicii au crescut în perioada 2009-2010, propunem actualizarea tarifelor de trecere pentru podurile dunărene de la Giurgeni-Vadul Oii şi Feteşti-Cernavoda.
Întrucât o creştere a tarifelor va avea un impact negativ economico – social asupra operatorilor de transport şi asupra persoanelor fizice, s-a propus aplicarea tarifelor indexate în doua etape.
1.  Creşterea tarifelor cu aproximativ 10% faţă de tarifele aplicate în prezent prin Ordinul MTI nr. 568/2010 pentru aprobarea unor tarife aplicate de CNADNR – S.A., cu aplicare de la intrarea în vigoare a noului Ordin al ministrului transporturilor şi infrastructurii.
2. Creşterea tarifelor până la nivelul maxim indexat cu aplicare începând cu 1 aprilie 2013.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Circulaţia pe drumurile publice, Taxe si impozite și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s