Directiva europeană privind drepturile victimelor în UE a devenit lege

La 4 octombrie  a fost adoptată directiva privind drepturile victimelor pe teritoriul UE. Ea a fost votată de  Parlamentul European (PE) cu o majoritate copleşitoare la 12 septembrie. Reglementarea stabileşte un minim de drepturi pentru victime, oriunde s-ar afla acestea pe teritoriul UE. Statele membre au la dispoziţie trei ani pentru a implementa aceste prevederi în legislaţia naţională.
Legea prevede standarde minime pentru ca victimelor să li se asigure în toate cele 27 de state membre UE un tratament respectuos şi certitudinea că reprezentanţii poliţiei, justiţiei şi judecătorii sunt instruiţi corespunzător pentru a interacţiona cu ele. Urmează ca, victimele să beneficieze de informaţii privind drepturile lor într-un mod pe care să-l înţeleagă şi să li se asigure dreptul de a participa la proces, dacă doresc acest lucru. De asemenea victimele vulnerabile – precum copiii, victimele violurilor sau cele cu dizabilităţi trebuie să fie protejate corespunzător. Mai mult, victimele ar urma să fie protejate de poliţie atât pe durata anchetării infracţiunii, cât şi în timpul procedurilor juridice.
Această lege va fi publicată în Jurnalul Oficial al UE.

Acest articol a fost publicat în International, Politic și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s