Strategia privind combaterea violenţei în familie va fi înaintată Executivului

La dezabaterea „Violenţa faţă de copii şi tineri – manifestări, cauze şi măsuri de prevenire”, Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii, a susţinut că strategia referitoare la combaterea violenţei în familie se află pe punctul de finisare şi posibil ar putea fi aprobată săptămâna viitoare de Guvern.
Una dintre preocupările importante ale Marianei Câmpeanu este încercarea de conştientizare a societăţii româneşti referitor la un element care capătă amploare din ce în ce mai mult în loc să fie diminuat, şi anume, violenţa asupra copiilor.
Ministrul Muncii a mai declarat că vor funcţiona centre de consiliere şi mediere familială în fiecare judeţ.
De asemenea, Mariana Câmpeanu susţine că violenţa în familie asupra copiilor este o situaţie gravă care are efecte şi în şcoli, copiii aducând astfel acest exemplu din familie. Potrivit unui chestionar, mai mult de 80% dintre respondenţi declară că populaţia nu este îndeajuns de bine informată referitor la organismele care se preocupă de lupta împotriva violenţei în familie.
Câmpeanu conchide că este nevoie de o implicare mai consistentă a autorităţilor locale, deoarece fără susţinere la nivel local nicio campanie nu va izbuti să combată acest fenomen.

Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s