Cât reprezintă asigurarea în caz de accidente rutiere?

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă companiile de asigurări este acordarea de despăgubiri pentru vătămări corporale şi decese în urma accidentelor  rutiere. Comparativ cu anul trecut, sumele sunt în creşere considerabilă.
Potrivit legii, valoarea maximă a despăgubirilor pentru familiile victimelor poate ajunge la nu mai puţin de 5 milioane de euro, în aşa mod, accidentele au devenit un câştig profitabil pentru avocaţi.
S
pecialişti din piaţă au informat că se va majora substanţial tarifele practicate pentru poliţele RCA, ceea ce se simte deja.
Astfel, a fost elaborat un document de către Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Fondul pentru Protecţia Victimelor Străzii  unde se estimează valorile acordate de instanţe victimelor şi, totodată, recomandă o grilă cu valori ale despăgubirilor pe care specialiştii apreciază că ar trebui să le practice companiile în tratativele cu familiile victimelor. Conform acestui document, sumele medii achitate în România sunt de patru ori mai mari decât media europeană.
În acest document autorii recomandă câteva valori pe care le găsesc adecvate în urma analizării  sumelor acordate ca despăgubiri în România şi în mai multe state ale UE.
Astfel, pentru vătămare corporală în urma accidentului rutier, suma pe zi pentru spitalizare cu recuperare este de 70 de euro, iar fără recuperare suma reprezintă 92 de euro.
În ce priveşte daunele în caz de deces (despăgubirea e calculată în funcţie de salariul mediu pe anul 2010), suma se estimează astfel:
– pentru un copil major – 8000 euro;
– pentru un copil minor – 11380 euro;
– pentru frate/soră – 6632 euro;
– pentru părinte – 16651 euro;
– pentru soţ/soţie – 11643 euro.

Acest articol a fost publicat în Asigurare - reasigurare, Circulaţia pe drumurile publice și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s