Ar putea bacşişul să fie trecut pe nota de plată din restaurante?

Propunerea Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) către Ministerul Finanţelor de a tipări bacşişul pe nota de plată din restaurante, a declanşat dispute în rândurile proprietarilor localurilor. Unii proprietari cred că vor avea un control mai bun asupra veniturile restaurantului, alţii însă spun că se va încărca factura clientului.
Astfel Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) şi al Federaţiei Asociaţiilor Patronatelor din Turism (FAPT) a declarat că: „ANAT şi FAPT cer Ministerului Finanţelor legalizarea bacşişului în restaurante. Asta înseamnă că scot la alb şi bacşişul chelnerului, care astfel va fi declarat şi fiscalizat”.
Această procedura va duce la renunţarea multor restaurante la munca chelnerilor la negru.
Pe de altă parte Corina Martincă mai spune că în mai multe ţări, printre care şi Statele Unite ale Americii, bacşişul în restaurante este legalizat şi fiscalizat.
Radu Enache, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR), se opune categoric introducerii bacşişului pe nota de plată precizând că „dacă îl legalizează, îl şi impozitează şi, în loc sa ia 10 lei chelnerul, va lua doar 5 lei. Această măsură ar lovi rău de tot în angajaţi şi nu suntem de acord cu ea”.

Acest articol a fost publicat în Diverse, Taxe si impozite și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s