Rezervele valutare ale BNR au scăzut în luna octombrie

Rezervele valutare ale Băncii Naţionale a României au suferit o scădere în luna octombrie de la 32,42 miliarde euro la 31,77 miliarde euro la 30 septembrie.
Intrările din octombrie au cuprins 2,27 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internaţionale şi altele.
Ieşirile au fost de 2,92 miliarde euro, reprezentând printre altele modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit şi plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută.
În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea rezervei de aur s-a situat la 4,407 miliarde euro, menţinîndu-şi poziţia.
Rezervele internaţionale ale României la 31 octombrie au fost de 36,177 miliarde euro, faţă de 37,011 miliarde euro la 30 septembrie.
În luna noiembrie în contul datoriei publice şi public garantată, plăţile scadente alcătuiesc 1,725 miliarde euro.

Acest articol a fost publicat în Contabilitate, Domeniul financiar - bancar, Economie, International și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s