Hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie

În cazul judecătorului care a pronunţat şi prima şi a doua hotărâre în dosarul aflat în al doilea ciclu procesual (ca urmare a casării primei hotărâri şi trimiterii cauzei pentru rejudecare aceleiaşi instanţe), Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că au fost încălcate prevederile art. 27 pct. 7 din Codul de procedură civilă, potrivit cărora este incompatibil judecătorul care şi-a spus părerea cu privire la pricina care se judecă.
De altfel, judecătorul a soluţionat fondul cauzei, obligând ministerul de resort să emită certificatul de atestare a dreptului de proprietate asupra terenului în litigiu, spunându-şi astfel părerea cu privire la pricină. Ulterior, ca urmare a casării primei hotărâri şi trimiterii cauzei pentru rejudecare aceleiaşi Curţi de Apel, acesta a admis din nou acţiunea, situaţie care îl făcea incompatibil pe judecător să judece a doua oară aceeaşi cauză.
Astfel, Înalta Curte a admis recursul şi a trimis din nou cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe.

Acest articol a fost publicat în Avocati - notari - executori jud - mediatori și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s