CCR a decis constituţionalitatea hotărârii Senatului de creare a comisiei privind referendumul

Hotărârea Senatului de creare a comisiei de anchetă în ce priveşte abuzurile remarcate în activităţile desfăşurate de autorităţile şi instituţiile publice în cazul votului de la referendumul din 29 iulie este constituţională, conform deciziei Curţii Constituţionale a României.
Astfel, Curtea a respins sesizarea PDL referitor la neconstituţionalitatea Hotărârii Senatului nr. 38 din 8 octombrie de înfiinţare a comisiei de anchetă.
Judecătorii au determinat că întemeierea acestei comisii nu contravine Legii Fundamentale, pentru că nu are obiectiv convocarea procurorilor în faţa Legislativului sau verificarea activităţii acestora, ci controlul abuzurilor reclamate la Parlament în ce priveşte anchetele referendumului.
Pe 8 octombrie, Cristian Rădulescu, liderul senatorilor democrat – liberali, a informat că PDL va ataca la CCR decizia Senatului.
Atunci, Senatul a adoptat proiectul de hotărâre referitor la înfiinţarea comisiei de analiză privind activitatea desfăşurată de autorităţile şi instituţiile publice în cazul votului de la referendumul din 29 iulie pentru destituirea preşedintelui Traian Băsescu.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Politic și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s