Aprobarea Memorandumului privind stadiul implementarii SNA

Ministerul Justiţiei a remis un comunicat prin care arată că memorandumul privind stadiul implementării Strategiei Naţionale Anticorupţie (SNA) pentru perioada 2012 – 2015,  a fost aprobat de Guvern.
Documentul prezintă progresele şi dificultăţile înregistrate în procesul de punere în aplicare a măsurilor prevăzute de Strategie şi cuprinde propuneri de măsuri şi direcţii de acţiune pentru accelerarea implementării acesteia.
Ministerul Justiţiei va fi responsabil pentru implementarea şi coordonarea SNA emiţând raportare către Guvern.
Potrivit SNA, implementarea se face sub autoritatea şi în coordonarea ministrului justiţiei, cu înştiinţarea periodică a Guvernului. Cu acest scop, ministrul justiţiei organizează, cel puţin o dată la şase luni, reuniuni de coordonare la nivel înalt.
Fiecare instituţie publică îşi adoptă propriul set de măsuri anticorupţie şi adoptă o declaraţie de aderare la SNA cu asumarea principiilor şi obiectivelor documentului strategic, precum şi participarea la mecanismul de monitorizare.

Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Avocati - notari - executori jud - mediatori, Politic și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s